Regija
INCIDENT U HITNOJ POMOĆI BELOMANASTIRSKOG DOMA ZDRAVLJA

Dovela kćerku u bolovima, a sestra je pitala je li glupa
Objavljeno 6. studenog, 2012.

BELI MANASTIR - “Ovih dana kćer sam, zbog jakih bolova, odvela k liječniku. Nisam znala da postoji dežurna liječnička služba, pa smo odmah skrenuli na Hitnu pomoć u belomanastirskom Domu zdravlja”, priča četrdesetogodišnja Belomanastirka (podaci poznati redakciji), napominjući kako je ono što joj se tada dogodilo za svaku osudu.

- Pokucala sam na vrata. Meni nepoznata sestra otvorila ih je, a ja sam samo uspjela pokazati na dijete i izustiti kako ju jako boli - prisjeća se. Nastavlja kako joj je sestra, očito nervozna što je morala otvarati vrata, povišenim tonom dala do znanja da primaju samo hitne slučajeve.

- Bez obzira na sve, jaka bol mog djeteta za mene je hitan slučaj. Stoga sam sestru pitala zar nije riječ o hitnom slučaju i kako to zna samo na prvi pogled - priča, naglašavajući kako je tek onda slijedila “porcija”.

Tvrdi kako ju je sestra pitala je li glupa kada ne zna da su samo infarkti i slična stanja hitni slučajevi te nakon toga grubo uputila kod dežurnog liječnika.

- Kada sam joj rekla da se to može reći na lijep način jer zaista nisam znala da radi dežurni liječnik i bila strašno zabrinuta zbog kćerkinih bolova, odgovorila mi je da sam bezobrazna - žali se naša sugvornica. Ističe kako to nije prvi put da se na Hitnoj pomoći tako ponašaju.

Prenosi priču od proteklog vikenda kada je pomoć Hitne zatražila njezina kolegica. Imala je vrtoglavicu i bolove u glavi, a s Hitne su je poslali obiteljskom liječniku koji je utvrdio blagi moždani udar.I.Getto

Prijavite nedolično ponašanje

Dr. Blaženko Vinković, voditelj Medicinske službe Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije poziva pacijente da prijave eventualno nedolično ponašanje. “Teško mi je govoriti o tim slučajevima jer ne znam o čemu se točno radi”, kaže, naglašavajući kako sestrama ne priliči grub riječnik. No, nastavlja, posljednjih dana obim posla se povećao, a tijekom godine obavi se i desetak tisuća pregleda.

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike