Sport
BIJELO BRDO - FAVORIT SE ISKAZAO U NASTAVKU UTAKMICE

Vratar Memović spriječio katastrofu
Objavljeno 5. studenog, 2012.
BSK             4 (0)
MARSONIA   0

BIJELO BRDO - Igralište Bijelo Brdo. Vrijeme poluoblačno. Teren neravan. Gledatelja: 200. Sudac: Ivan Matić (Osijek) 7,5. Strijelci: 1:0 Kuburić (48), 2:0 Erić (72), 3:0 Nikolić (80), 4:0 Kuburić (90). Žuti kartoni: Kuburić, Krolo, Poznić, Filipović (BSK), Didić, Lilić i D. Mijić (Marsonia). Crveni kartoni: Barišić (BSK) i Gačić (Marsonia).

BSK: Arsić 7, Barišić 7, Rakić 6, Kuburić 8, Vajić 5,5 (od 46. Erić 7), Nikolić 6,5, Krolo 7, Grgić 7,5, Dorić 6 (od 46. Vratović 7), Poznić 6,5, Filipović 6,5.

MARSONIA: Memović 7,5, Gačić 5,5, Bandalo 6, A. Mijić 5,5, Tomas 5,5, Didić 5,5 (od 77. Bundavica -), Lilić 6,5, Bratanić 6 (od 87. Knez -), Mazarekić 6, Caban 6, D. Mijić 5,5.

IGRAČ UTAKMICE: SAŠA KUBURIĆ (BSK)

Bjelobrđani su nastavili bodovnu berbu iako prvi dio susreta nije to sugerirao. Mladi su Brođani dobro parirali i propustili doći prvi u vodstvo. U desetoj minuti, Mazarekić je glavom šutirao pod gredu odakle je Arsić izboksao loptu. BSK-ov vratar je u 12. minuti bio sporiji od Lilića koji je sklonio loptu i zatim bio sapleten, a sudac Matić pokazao na bijelu točku. Snažan Mazarekićev udarac Arsić je obranio. Zatim se počeo i na drugoj strani zagrijavati vratar koji je u 31. minuti ponovio ono što je domaći čuvar mreže načinio 19 minuta ranije. Obranio je udarac s 11 metara koji je u lijevi kut šutirao Nikolić, a Memović paradom obranio udarac. Skrivio ga je Bratanić rukom zaustavivši Kuburićev pokušaj.

U nastavku je postojala samo domaća momčad i gostujući vratar Memović koji je najzaslužniji što Brođani nisu kući otišli s dvoznamenkastim porazom. Mrežu Marsonije načeo je Kuburić glavom pogodivši lijevi kut nakon što je slijeva Vratović idealno ubacio na drugu vratnicu - 1:0. Potom je Memović u tri navrata odličnim intervencijama spriječio pogodak nakon što su Barišić (52.) te Grgić (55. i 57.) imali prigode, a u 68. je Erić promašio okvir vrata kada je izbio ispred brodskog vratara. U 72. je Erić definirao pobjednika poentiravši iz blizine nakon što ga je uposlio Grgić - 2:0. Četiri minute kasnije Gačić je grubo faulirao Barišića koji je zatim odgurnuo gostujućeg braniča, a sudac je obojici pokazao crveni karton. Vratović je i u 80. bio asistent za pogodak, ovaj put, Nikoliću kojeg je pronašao u 16-ercu - 3:0. U sudačkoj nadoknadi Kuburić je dao svoj drugi, a BSK-ov četvrti pogodak, glavom iz blizine - 4:0. To je bila treća odlična prigoda u tome razdoblju nakon što je Memović obranio udarce Grgića i Vratovića! D.Lekšan

Dosuđena dva jedanaesterca u kojima su uspješniji bili vratari Arsić i Memović

Najčitanije iz rubrike