Regija
BELOMANASTIRCI BEZ PRIJEDLOGA ZA POČASNOG GRAĐANINA

Zlatna plaketa gradonačelniku Mohača
Objavljeno 4. studenog, 2012.

Vezani članci

BARANJSKI VODOVOD DOBRO POSLOVAO

Plaća im raste deset posto

BELI MANASTIR - Premda su belomanastirski gradski oci javni poziv za prikupljanje prijedloge za nositelje gradskih javnih priznanja raspisali još u rujnu, do isteka roka stiglo je samo 10 prijedloga za 9 fizičkih i pravnih osoba. Kao i prošle, odnosno pretprošle godine, među njima nije bilo nijednog prijedloga za počasnog građanina. Odbor za dodjelu javnih priznanja stoga nije imao previše težak posao pa su Zlatnu plaketu dodijelili Jozsefu Seku, gradonačelniku bratskog grada Mohača, a nositelji Povelje postali su Ivan Feher, Franjo Balog, Streljačka udruga Mars i Mirovna grupa Oaza. Četiri predložene fizičke osobe morat će čekati neku drugu prigodu, odlučio je Odbor. Laureatima će plaketa, odnosno povelje, biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 11. studenoga.

- Postoje pravila sukladno kojima se imenuju počasni građani, ali bez obzira na to, nijedan prijedlog nije došao do Odbora za dodjelu javnih priznanja - tvrde članovi Odbora, naglašavajući kako je svojevrsni običaj, tako je bar bilo do sada, da se počasnim građanima proglase ljudi iz državnog vrha, ministri ili državni tajnici.

Nije potrebno previše razmišljati zbog čega već treću godinu zaredom nema prijedloga. Belomanastirci, očito je, nisu zadovoljni odnosom države prema svom gradu. A kako bi i bili kada već godinama nije stigla značajnija investicija. Iznevjerili su ih i HDZ-ova i Kukuriku vlast, pa se već četvrtu godinu muče sa “zatrpavanjem rupe”, odnosno uređenjem trga, nastale prije posljednjih lokalnih izbora. Misaona imenica je i vrtić, a o novom stadionu da se i ne priča.

Da stvar bude zanimljivija, nije stigao nijedan prijedlog ni za “domaćeg” nositelja Zlatne plakete (doduše, jedna je belomanastirska poduzetnica predložena za plaketu i povelju, ali i za zlatne plakete postoje određena pravila).

Do sada su, podsjetimo, vlasnici gradskih ključeva postali Jadranka Kosor i Vladimir Šeks, a nositelji Zlatne plakete bili su, među ostalima, Božidar Kalmeta, Vinko Mladineo, Grga Ivezić, Ivan Bračić... Ivica Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike