Osijek
UKRADENO 350 BICIKALA

Policija pronašla bicikle, ali ne zna kome su ukradeni
Objavljeno 3. studenog, 2012.
Pronađeni bicikli mogu se pogledati na www.osjecko-baranjska.policija.hr

Vezani članci

POLICIJSKA UPRAVA: NAGODINU PREPOZNAVANJE UKRADENIH BICIKALA

Ukradeni bicikli na dražbi svake 3 godine

Ukradeni bicikli

Prema policijskim podacima u prvih devet mjeseci ove godine u Osijeku je ukradeno gotovo 350 bicikala, točnije 347.

Prijavljena je krađa 52 bicikla koji su vredniji od 1.000 kuna, za koje policija podnosi kaznenu prijavu prema službenoj dužnosti, te 295 čija je vrijednost manja od 1.000 kuna. No, ne prijavljuju svi građani da im je vozilo na dva kotača ukradeno. Tako danas u 2. Policijskoj postaji, u Donjem gradu, policajci ne znaju čijih je devet bicikala koje čuvaju.

- Za svih devet bicikala kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da su ukradeni. Međutim, građani njihovu krađu nisu prijavili pa ne znamo čiji su. Pozivamo sve da na našoj internetskoj stranici na adresi www.osjecko-baranjska.policija.hr, nakon što su na desnoj strani kliknuli na “pronađeni bicikli”, pogledaju je li njihov bicikl među pronađenima. Ukoliko prepoznaju svoje vozilo, mogu se javiti u našu policijsku postaju”, pozvala je Vesna Žnidarić Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

U Osijeku su u proteklih desetak dana ukradena četiri bicikla veće vrijednosti. U noći između 25. i 26. listopada, iz zgrade je ukraden zaključani bicikl 57-godišnje Osječanke. Između 7 i 15 sati, 24. listopada, ukradena su dva bicikla i to jedan koji se nalazio ispred ulaza stambene zgrade, dok je drugi bio u krugu Kliničkog bolničkog centra Osijek. Ovim krađama oštećeni su 42-godišnjak i 42-godišnjakinja. Šesnaestogodišnja Osječanka bez bicikla je ostala 20. listopada. Ostavila ga je nakratko, a lopovi su između 18 i 18.45 sati iskoristili priliku i ukrali ga. Svi su krađama oštećeni za po nekoliko tisuća kuna.

Sandra LACIĆ
UKRAO 20 BICIKALA U OSIJEKU

U rujnu je osječka policija protiv 33-godišnjaka iz Šodolovaca podnijela kaznenu prijavu za krađu čak 20 bicikala. On je u lipnju uhvaćen pijan na jednom od ukradenih bicikala. Istraga je pokazala da je od ožujka do rujna ukrao osam bicikala u Osijeku. Krađama je nastala šteta od više tisuća kuna. Za ostalih 12 već je ranije utvrđeno da ih je on ukrao, a kako neslužbeno doznajemo, čini se da će ih na njegovom popisu biti još.

Možda ste propustili...

OD PONEDJELJKA NA ŠRC "COPACABANA"

Kreće kupališna sezona na bazenima na Kopiki

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET

Promovirano ukupno 173 studenata

Najčitanije iz rubrike