Sport
ZAVRŠNICA BOKSAČKOG EKIPNOG PH ZA 2012.

Osijek oslabljen ide na riječki ring
Objavljeno 2. studenog, 2012.

Vezani članci

MLADI OSJEČANIN LOVI VIZU ZA EP

Luka Mažar se priprema za Armeniju

U BOKSAČKOM KLUBU OSIJEK ZAVRŠEN JE LJETNI PREDAH

Nakon Sesveta čeka ih Memorijal Mate Parlova

BOKSAČKI KLUB OSIJEK - REZIME PRVOG DIJELA 2012.

Matković: Osječkom boksu možemo vratiti stari ugled

OSIJEK – Mečevima na ringu u riječkoj dvorani Mladost na Trsatu, u subotu, 3. studenoga počinje završnica Ekipnog prvenstva Hrvatske u boksu. Nakon što se prvih sedam kola odvijalo u dvije regionalne skupine, sjevernoj i južnoj, preostala tri odvijat će se na jedinstvenim natjecanjima, poslije čega će biti proglašeni ukupni te seniorski, juniorski i kadetski prvaci države za 2012. godinu.

- Južna skupina, pokazalo se u prvih sedam kola ove godine obnovljenog momčadskog prvenstva Hrvatske, bila je neusporedivo siromašnija mečevima od sjeverne, jer okuplja i najmanje klubova - objašnjava Matej Matković, glavni trener i direktor Boksačkog kluba Osijek.

Za 8. kolo, u subotu u Rijeci, ždrijebano je 18 parova, što znači da će nastupiti 36 boksača iz 12 hrvatskih klubova od ukupno 28 koji su tijekom godine predstavljali svoje borce u prvih sedam kola. Inače, poslije sedam kola, u vrijeme natjecanja na “sjeveru“, BK Osijek ukupno je drugoplasirani (iza Sesveta) i vodeći u konkurenciji seniora.

- Nažalost, u riječkom ćemo ringu imati samo tri boksača, kadeta Zvonimira Rebolja (protiv Žarkovića iz Senja, do 70 kg), juniora Luku Mažara (s Majcenom, iz zagrebačkog Gladijatora, do 60 kg) i seniora Marina Boškovića (protiv Srzića, iz zagrebačkog Petra Zrinskog, do 69 kg), reći će Matković o trenutnim poteškoćama. - Naime, poluteškaš-reprezentativac Ante Čepo (-81) ostao je u ovom kolu bez suparnika, teškaš Marin Franković (-91) ozlijedio je rame, terapija mu nije pomogla, pa je očito da jedino može pomoći pasivna stanka kako bi se oporavio, dok je naš superteškaš Marko Šovakov (+91) spriječen redovnim poslovnim obvezama, pa njegov doprinos našim rezultatima do kraja prvenstva ovisi o “samilosti“ poslodavca! Bez obzira na sve, uvjeren sam da ćemo upravo u seniorskoj konkurenciji biti visoko plasirani unatoč razvidnim poteškoćama.

Najviše motiva za dobar meč u dvorani Mladost imat će junior Mažar, jer će njegov meč s Majcenom biti jedan od kriterijskih za sastav reprezentacije Hrvatske, koja će nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Armeniji. D. Kerže

Nova sezona od siječnja

Posljednje, 10. kolo premijernog izdanja EPH bit će 8. prosinca, a nova sezona startat će nedugo nakon toga – u siječnju 2013. Budući da je želja čelništva HBS-a sjedinjenje svih naših regija, ubuduće će se za sva kola prvenstva prijavljivati klubovi iz cijele Hrvatske.

Možda ste propustili...

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike