Regija
OPERIRANA BILJANA SMOLČIĆ

Operacija je prošla vrlo
uspješno, liječnici optimisti
Objavljeno 2. studenog, 2012.

Vezani članci

ISKUSTVA OBOLJELIH KOJIMA DRŽAVA NIJE PLATILA LIJEČENJE U INOZEMSTVU

“Nisam ogorčena zato što imam bolesno dijete, nego na naš zdravstveni sustav”

SKUPILA NOVAC ZA OPERACIJU

Pomogli nepoznati dobri ljudi, Vida, Šerbedžija...

BELI MANASTIR - Biljana Smolčić, dvadesetdvogodišnja studendica kulturologije na osječkom Filozofskom fakultetu, operirana je u srijedu ujutro na sveučilišnoj klinici u njemačkom gradu Erlangenu. Operaciju galopirajućeg tumora na hipofizi obavio je direktor klinike, prof. dr. Michael Buchfelder.

- Pričao sam s njezinom majkom. Kaže da je s Biljanom sve u redu i da se probudila iz kome - kaže Biljanin dečko Nenad Milić, ističući kako se liječnici nadaju uspješnom oporavku. Tumor na hipofizi, nastavlja, izvukli su kroz nosnu šupljinu. No mali dio tumora ostao je u unutrašnjosti, ali će on biti odstranjen zračenjem u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Zagrebu.

- Pao mi je kamen sa srca. Normalno, treba čekati još nekoliko dana da liječnici u Njemačkoj obave još daljnje pretrage. Njezina majka, koja je stalno s njom, optimistički je raspoložena, pa nema razloga da optimist ne budem i ja - kaže Nenad.

Nije siguran kada će se Biljana i majka vratiti kući, ali ne skriva da jedva čeka ponovni susret s djevojkom. Biljana je, nakon što se probudila iz kome, najboljoj prijateljici, Neveni Živić, poslala kratak SMS u kojem je napisala: volim te puno.

- Jako sam sretna. Odmah su mi krenule suze radosnice - priča Nevena, djevojka koja je među prvima javno prozborila o Biljaninoj bolesti i pokrenula čitavu lavinu humanitarnih događanja (koncerti, sportski susreti...). Rezultat svega je 30.000 prikupljenih eura, kojih ne bi bilo da brojni Baranjci, Slavonci i ostali nisu pokazali veliko srce. Premda je cijela priča o Biljani Smolčić više-manje poznata, podsjetimo kako je njezina kalvarija počela prije dvije i pol godine, kada joj je dijagnosticiran tumor na hipofizi, koji je prouzročio brojne bolne posljedice.

Prošla je čitav niz tretmana, a krajem prošle godine činilo se da je veći dio problema riješen. Podvrgnula se rizičnoj operaciji u Zagrebu, koja je dobro prošla, ali se poslije pokazalo kako je tumor nastavio rasti.

Ivica GETTO
Pomogli i poznati

Od brojnih poznatih i nepoznatih pojedinaca koji su dobrovoljnim prilozima pomogli da Biljana ode u Njemačku, izdvajamo nogometnog reprezentativca Domagoja Vidu, koji je uplatio 40.000 kuna i glumca Radu Šerbedžiju, koji je uplatio 12.000 kuna. Humanitarnoj akciji priključili su se i osječki ugostitelji, tamburaši, MNK Beli Manastir te brojne baranjske udruge. Smolčićevi su, uoči Biljaninog odlaska u Njemačku, istaknuli da će sva sredstva koja im budu ostala uplatiti u neku zakladu, a svima koji su pomogli poručili: “Velika vam hvala.”

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike