Crna kronika
OSTAO BEZ KROVA NAD GLAVOM

Zbog nečistog dimnjaka vatra
uništila stan osječkog pjesnika
Objavljeno 28. listopada, 2012.
Pjesniku je izgorjela prava mala knjižnica i sve što je imao

OSIJEK – Dvorišni stan u kojem boravi osječki pjesnik Valerijan Agić u potpunosti je izgorio u petak navečer. Požar je izbio oko 19,30 sati, a vatrogasce je pozvala Ruža P.

- Gledala sam televiziju i zadrijemala. U jednom trenu iz sna me prenuo povik: “Vatra, gori stan!”. Skočila sam iz kreveta i pogledala kroz prozor. Vidjela sam kako iz susjedovog stana izbija veliki plamen. Odmah sam pozvala vatrogasce i pobjegla na ulicu - kaže Ruža. Dolaskom na mjesto intervencije 11 osječkih profesionalnih vatrogasaca u rekordnom je roku ugasilo vatru, no dok požar nije potpuno ugašen imali su dosta posla.

- Brzo smo lokalizirali požar, no kada smo termokamerama pregledali strop od štukature, uvidjeli smo da ondje vatra još tinja. Motornim pilama i sjekirama morali smo ukloniti dio stropa. Iako smo sve nakon toga pregledali i uvjerili se da nigdje više nema vatre, upozorili smo vlasnika stana da nas, ako primijeti negdje dim, o tome odmah obavijesti - doznajemo od operativne dežurne Javne profesionalne postrojbe Osijek.

Valerijan nije htio posebno komentirati požar u svom potpuno uništenom stanu, već je samo želio upozoriti građane.

- Neka nešto nauče na mom primjeru i čiste dimnjake - rekao je kratko osječki pjesnik, kojem je u stanu izgorjela prava mala knjižnica, i sve što je imao.

Ruža P., koja je i pozvala vatrogasce, inače ima dijabetes i nakon što je izašla na ulicu pozlilo joj je. Susjedi su joj donijeli vode da bi se osjećala bolje.

Ulica svete Ane bila je blokirana za promet sve dok i posljednji žar nije bio ugašen. Policajci su promet ovom jednosmjernom ulicom preusmjeravali okolnim gradskim ulicama.

Sandra LACIĆ
U PET GODINA U OSIJEKU GORJELO 126 DIMNJAKA

Osječki profesionalni vatrogasci u posljednjih pet godina, od 1. siječnja 2007. do 31. prosinca 2011. godine, gasili su požare na čak 126 dimnjaka! Najviše ih je gorjelo 2008. godine - 35, dok ih se godinu dana ranije zapalilo tek 12. Lani je gorjelo 19 dimnjaka u raznim objektima.

126

dimnjaka gorjelo je u Osijeku u pet godina

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike