Osijek
GPP ODLUČNIJE PROTIV VOZAČA KOJI BLOKIRAJU TRAMVAJE

Nema više nagodbi, plaćanja na rate i otpisa dijela dugovanja
Objavljeno 29. listopada, 2012.
Broj nesavjesnih vozača za dvije i pol godine smanjen za pedeset posto

Vezani članci

PROBLEMI ZBOG NEPROPISNOG PARKIRANJA I PROMETNIH NEZGODA

Zbog 93 tramvajska zastoja, GPP oštećen za 273.500 kuna

Najmanje pet stotina, a nerijetko i do 7.000 kuna, cijena je troška koji bilježi GPP u slučaju zastoja tramvaja zbog nepropisno parkiranih vozila.

Kad su započeli s izradom troškovnika prije nešto više od dvije godine i omogućili nesavjesnim vozačima da se nagode, ali da ipak plate dio gubitka zbog zastoja, u GPP-u su se nadali da će se broj takvih vozača smanjiti. I jest i to otprilike za pola, no još uvijek čak 50 posto ukupnih zastoja prouzroče nepropisno parkirana vozila, zbog čega u tom poduzeću najavljuju žešće tužbe.

- Do sada smo nudili nagodbu za plaćanje većih iznosa kazne koje nerijetko dosežu nekoliko tisuća kuna. Ipak odustajemo od mogućnosti nagodbe, nećemo niti smanjivati iznos troška zbog zastoja. Odobravali smo, naime, i do 20 posto manje troškove, ali vozači su i dalje uporni i gubitak prouzročen zastojima zbog nesavjesnih vozača automobila ne možemo više tolerirati, poručio je Jean Pierre Maričić, zamjenik direktora GPP-a.

GPP sada kreće sa žešćim mjerama kojima je krajnji cilj poštivanje prometnih propisa i propisno parkiranje koje ne uzrokuje zastoj tramvaja. “Velik broj vozača koji nam prave probleme je iz Osijeka, a dakako ima i onih koji dolaze iz mjesta gdje tramvaja nema, pa nemaju osjećaj da je riječ o vozilu koje ne može proći pored automobila parkiranog preblizu tračnicama. Najcrnja točka je ona na početku Županijske ulice. Kad padne snijeg situacija je još gora, jer se dodatno smanjuje parkirališni prostor. Zatražili smo ukošena parkirališna mjesta, pa čak i bočna. No, parkirališna mjesta na potezu od konkatedrale do križanja s Ul. Republike ostaju kakva jesu i apeliram na vozače da vode računa o tome da svojim parkiranjem mogu prouzročiti zastoj, te za to biti novčano kažnjeni”, kaže Maričić.

Marija MIHELIĆ
Problemi u Županijskoj ulici

Djelatnici GPP-a nerijetko nailaze i na bahate vozače. Tako Maričić opisuje primjer iz Županijske ulice kad je vozač, nakon dolaska i policije i “pauka”, ali i dodatnog autobusa 'hladno' sjeo u automobil. “Pomaknuo je automobil i rekao da sad tramvaj može slobodno proći. Osjećali smo se doslovce kao budale, kao da smo mi stvorili problem, a ne taj građanin. Ljudi trebaju shvatiti ozbiljnost situacije i kad to postignemo, neće biti ni troškovnika ni kazni”, poručio je Maričić.

Možda ste propustili...

ISPUNILI OBEĆANJE NA VESELJE MALIŠANA I RODITELJA

U općini Vladislavci počeli su, u blizini škole, graditi dječji vrtić

UOČI 1. SVIBNJA, DANA INDUSTRIJSKE ČETVRTI

Tribina o dvorcu, boćanje, izložba