Regija
LOVCI SE ČUDE

Dokazao da je zlatni retriver lovački pas
Objavljeno 26. listopada, 2012.
Govorili su mi da sam u lov doveo pudlicu, kaže Jukić

BOKŠIĆ - Lovac iz Bokšića Dražen Jukić dosad se nebrojeno puta našao na meti zadirkivanja i podsmijeha kolega zbog svog psa zlatnog retrivera. No, njemu neugodni komentari ne smetaju jer, kako kaže, mnogi lovci ne znaju da je zlatni retriver u svijetu popularan lovački pas koji pokazuje određene kvalitete. Ništa lošije od jazavčara, jamara, goniča i ptičara, koji se najčešće koriste u lovu u Hrvatskoj.

- Puno puta sam doživio da me ljudi cinično pitaju što sam to doveo u lov, ali nakon obavljenog posla uglavnom mi prilaze i raspituju se o psu, puni poštovanja prema njegovom radu. Mnogo lovaca ne zna da je zlatni retriver lovački pas, pa sam često bio predmet zafrkancije. Govorili su mi da sam u lov doveo pudlicu, no moja se pudlica opravdala pronalaženjem i donošenjem ustrijeljenje pernate divljači - kaže 37-godišnji Dražen i dodaje: - Kada smo išli na IPO (ispit prirođenih osobina), sudac je bio zatečen mojih zahtjevom da mi, uz ispisivanje rodovnice, ispiše i zeleni karton da ću psa voditi u lov. Začuđeno mi je rekao da su takvi psi namijenjeni samo za razmnožavanje te mi je poželio sreću. A ja šest godina ostvarujem sreću sa svojim Ogijem.

Kaže da je Ogi mirne naravi, poslušan, privržen, nježan i inteligentan pas s mnogo šarma. Lako se dresira i jako je strpljiv. Uživa udovoljavati gospodaru, pa dresura postane zabava.

- Nezamjenjiv je na vodenim površinama, odnosno donošenju ptica iz vode. Drago mi je da nisam promašio u odabiru psa te sam dokazao da zlatni retriver nije samo ljubimac za šetnje ili kućni pas. Budući da još nisam upoznao nikoga tko lovi sa zlatnim retriverom, volio bih svojim primjerom potaknuti kolege da malo razmisle prilikom nabave lovačkog psa, jer je ova pasmina neopravdano zapostavljena - kaže Dražen Jukić, iza kojeg je osam godina lovačkog staža.

Snježana FRIDL

Ogi je mirne naravi, poslušan, privržen, nježan i inteligentan pas s mnogo šarma - kaže Dražen Jukić

Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

NASTAVAK DRŽAVNOG LIDRANA - DOMAĆIN VINKOVAČKA GIMNAZIJA

Svoje umijeće u literarnom, dramskom i novinarskom radu pokazuju srednjoškolci

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

Najčitanije iz rubrike