Regija
PODUZETNIK ODUSTAO OD FLAŠIRANJA BELOMANASTIRSKE VODE

“Livada” prošla prvi ispit za izvorsku vodu
Objavljeno 23. listopada, 2012.

Vezani članci

PETARAČKA TOPLA VODA

Hrvatske vode uzet će uzorak iz bunara

BELI MANASTIR - Premda je Milodrag Gadže, vlasnik zagrebačke tvrtke Energospektar, potencijalnog investitora u potencijalnu belomanastirsku punionicu vode, nedavno izjavio kako je izmanipuliran podacima o vodi, što je iznenadilo Damira Paulića, direktora Baranjskog vodovoda, iz te tvrtke stižu nove informacije. Doduše, one ne govore o tome da se Gadže predomislio, već o mikrobiološkoj analizi za izvorske vode.

- Analiza je apsolutno bez primjedbe i to na svim zdencima crpilišta Livade - kaže Paulić, ističući kako je ona temelj za pokretanje postupka stjecanja statusa izvorske vode, za što ne postoji zapreka. Problem je, ako se tako može nazvati, činjenica da se postupak provodi čak godinu dana, jer su potrebne ljetna, zimska, jesenska i proljetna analiza. Upravo dugo čekanje, čini se, natjeralo je Gadžu na otkazivanje investicije.

- Takva je zakonska procedura i status se ne može ishoditi ranije - kaže Paulić, te ističe kako je Gadže od određenih ljudi uvjeravan da status može ishoditi znatno ranije, što se pokazalo netočnim.

Status izvorske vode temelj je cijele investicije (i svih budućih, ako ih bude bilo), jer bez njega nema ništa od pokretanja proizvodnje.

- U analizama koje budemo provodili naša voda, Livada, sigurno će biti bez premca, jer se radi o izvrsnim karakteristikama sadržaja arsena, mangana i željeza, te visokim sadržajima tvrdoće, kalcija, magnezija, kalija, fluora i ostalih elemenata - ističe Paulić, naglašavajući kako je to temeljna odlika kojom žele privući ulagače.

Bez obzira na odustajanje Energospektra, u Baranjskom vodovodu se ne predaju. Tvrde kako postoji još tvrtki koje bi mogle biti zainteresirane za ulaganje, te kako će učiniti sve da prirodno blago stave u funkciju gospodarskog pomaka i zapošljavanju na području grada.

- U današnje vrijeme, kada se i ne govori o zapošljavanju, te najavljuju brojna otpuštanja, svaki razgovor s potencijalnim ulagačem potiče pozitivna očekivanja - naglašava Paulić.I.Getto

Paulić tvrdi kako ima još zainteresiranih ulagača

Možda ste propustili...

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike