Regija
MJEŠTANI GUNJE OGORČENI:

Ne želimo više biti odlagalište tuđeg smeća
Objavljeno 24. listopada, 2012.

GUNJA – Nećemo dopustiti da Gunja postane odlagalište tuđeg otpada i ne pristajemo na to da se na naš deponij dovozi smeće iz Vinkovaca i Otoka, poručuju revoltirani mještani.

- Naš deponij nije uređen, otvorenog je tipa, smeće se istresa u jame, udaljen je samo 200 metara zračne linije od savskog nasipa. U kišnim razdobljima ondje se sve slijeva u kanale i vraća natrag - pojašnjava općinski vijećnik Niko Perić, predsjednik gunjanskog SDP-a.

Tvrdi da je odluka o korištenju deponija donesena bez suglasnosti Vijeća i za sve okrivljuje općinsku vlast jer smatra da je riječ o pogodovanju privatnim interesima.

- Zabrinuti smo za zdravlje djece jer sumnjamo da se u Gunju dovozi medicinski i drugi opasan otpad. Na deponiju smo zatekli i životinjske lešine. Zatražili smo hitan sastanak s načelnikom i ako ne uspijemo riješiti problem, spremni smo blokirati cestu i spriječiti dovoz tuđeg smeća na gunjanski deponij - zaključuje Perić.

Direktor Komunalnog trgovačkog društva Gunja Dražen Tomić potvrdio je da je potpisan Ugovor o deponiranju neopasnog komunalnog otpada s tvrtkom Nevkoš iz Vinkovaca, te skorašnje potpisivanje Ugovora s tvrtkom Vranjevo iz Otoka.

- Riječ je o količinama od 4.000 tona neopasnog komunalnog otpada godišnje, a naše poduzeće koje upravlja deponijem “Kraplje” ima dozvolu na deponiranje 5.500 tona godišnje - pojašnjava. Dodaje da legalne deponije u županiji imaju Vukovar, Županja i Gunja.

- Cijena na vukovarskom deponiju ne odgovara navedenim tvrtkama, a županjski je preopterećen, pronašli smo zajednički poslovni interes i potpisali ugovore - ističe Tomić. Dodaje da su uz pomoć ova dva posla uspjeli naći udjel za gradnju kanalizacijske mreže u nekoliko ulica.

- Riječ je o poslovnom potezu za koji ne vidim razloga da se provlači po novinama osim privatnih interesa određenog vijećnika kojemu je postalo jasno da će se poduzeće u 2013. osposobiti za prijevoz pokojnika i klesarske radove na groblju te on neće imati monopol nad time u Gunji - zaključuje Tomić.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike