Regija
POSAVSKO-SLAVONSKA STRANKA TVRDI:

Imamo najboljeg kandidata
za gradonačelnika Županje
Objavljeno 19. listopada, 2012.

ŽUPANJA – Zahuktava se predizborna kampanja za lokalne izbore u Županji. Nakon što su SDP-ovci otkrili karte i u utrku za gradonačelnika na proljeće 2013. odlučili poslati veterinara Željka Džoića, predsjednik Posavsko-slavonske stranke Mijo Perkunić tvrdi da će se prava bitka za gradonačelničku fotelju u Županji voditi između kandidata PSS-a i kandidata HDZ-a.

- Moje tvrdnje su argumentirane i uvjeren sam da ćemo mi na predstojećim izborima dati gradonačelnika, ako ne odmah u prvom, u drugom krugu sigurno. Imat ćemo kvalitetnog kandidata za kojega za sada mogu reći da nije stranačka osoba i da će pokušati okupiti sve slojeve društva, a računamo i na dio biračkog tijela HDZ-a i SDP-a - ističe Perkunić.

Napominje da mnogi u javnosti pokušavaju manipululirati i podmeću kako “za Mijom, svojim predstavnikom, idu samo Bosanci”.

- To nije točno. To su objede koje dolaze od onih koji nas se plaše jer su svjesni naše snage, ponajprije iz redova HDZ-a. Ja sam Županjac i predstavljam sve sugrađane - Šokce, Dalmatince, Hrvate podrijetlom iz bosanske Posavine, kao što sam i sam, i toga se nikada neću odreći, poručuje Perkunić.

Zbog lokalnih izbora još je u ožujku ove godine podnio ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću Županje kako bi se posvetio jačanju stranke i razvoju stranačke infrastrukture na terenu.

- Naša stranka pojedinačno je druga prema snazi stranka u gradu, što su pokazali posljednji izbori. Potpora nam raste i primičemo se vodećem HDZ-u, a u prilog nam ide i stanje u toj stranci koja u gradu sve više kopni - kaže Perkunić.

Što se tiče koaliranja, odlučno odbacuje suradnju s SDP-om i HDZ-om u Županji dok će u pojedinim općinama o tome tek odlučiti. Osim odličnog rezultata u Županji, Perkunić je uvjeren u to da će PSS prvi put ući i u Županijsku skupštinu.M.Lešić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike