Regija
ŽUPANJSKI RODITELJI ZABRINUTI ZA SIGURNOST DJECE

Uklonite opasna dječja igrališta
Objavljeno 17. listopada, 2012.

ŽUPANJA - Ogorčenje zbog neispravnih i opasnih elemenata za igru roditelji iz jednoga dijela Županje željeli su podijeliti najprije s gradskom upravom. No, kada im to, ističu u svome pismu, nije uspjelo, fotografije opasnog dječjeg igrališta na livadici uz Ulicu Petra Svačića i Petra Krešimira IV. proslijedili su medijima.

- Još 7. kolovoza poslala sam pismo, zajedno s 13 fotografija, gradonačelniku Županje, upozoravajući da dječje igralište na križanju Svačićeve i Petra Krešimira IV. predstavlja opasnost za život i zdravlje naše djece - ističe zabrinuta majka, dodajući kako se dva mjeseca od toga pisma ljuljačka na igralištu urušila.

- Samo je pitanje sreće što u tome trenutku nitko od djece nije bio na njoj - dodaje ova Županjka, koja je početkom listopada svoje pismo i fotografije uputila pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Damiru Parmaću. Kako odgovora nije bilo ni iz ovoga odjela, obratila se medijima. No, pročelnik Parmać odgovara kako je pismo zaprimljeno.

- I odmah smo reagirali. Sporno igralište je uklonjeno isti tren. No, moram reći kako su u noći 6. listopada šestorica mladih vandala slomila dijelove igrališta. Uklonjeno je, naravno, zbog sigurnosti, kako se nitko ne bi ozlijedio - pojašnjava Parmać. Dodaje da razumije zabrinutu majku, te da se redovito tijekom godine održavaju igrala na različitim lokacijama u gradu.

- Nažalost, ovo dječje igralište postavljeno je među prvima u gradu i s godinama je zub vremena učinio svoje. Za nagodinu planiramo potpunu obnovu tog igrališta, te postavljanje klupa za sjedenje i koševa za otpad - najavio je Parmać.

Dodao je kako se na javni poziv Grada obrtnicima nije javio nitko iz Županje voljan obavljati stolarske poslove popravaka elemenata za igru.

- Te je poslove obavljao obrtnik koji radi na području Gradišta - istaknuo je Parmać.Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike