Regija
PREGLED PLINSKIH INSTALACIJA

Za 5 minuta rada - 420 kuna
Objavljeno 18. listopada, 2012.

Vezani članci

NAŠIČKI PRORAČUN - TVRTKE KASNE S PLAĆANJEM

U šest mjeseci uplaćena desetina rudne rente

ŽUPANJA – Nekoliko građana koji u svojim kućanstvim koriste plin požalilo nam se kako su usluge pregleda plinskih instalacija koje su obavili djelatnici Plinare istočne Slavonije morali platiti više od iznosa navedenog na ispostavljenom računu.

- Nakon dobivene obavijesti iz PiS-a o pregledu plinske mreže i potrebi plaćanja te usluge u iznosu od 370 kuna, na blagajni ispostave u Županji naplaćeno mi je 420 kuna - požalio nam se Josip B. Dodaje da su dva servisera posao na pregledu plinske mreže u njegovom domu obavili za samo pet minuta i utvrdili da je sve u redu. Nije bilo nikakve ugradnje materijala ni potrebe za bilo kakvom intervencijom, pa ga to više čudi nerealno visoka naknada koju su građani dužni platiti.

- Cijenim potrebu pregleda plinskih instalacija, ali zanima me zašto je takva cijena ove usluge, tko ju je propisao i zašto je od obavijesti do plaćanja nastala razlika od 50

kuna? - ogorčen je naš sugovornik.

U Plinari istočne Slavonije pojašnjavaju da su na temelju Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima, Zakona o energiji i pratećih pravilnika potrošači dužni obaviti ispitivanje ispravnosti plinskih instalacija u određenom vremenskom razdoblju koje nije duže od 10 godina. Riječ je o postupku kojim se vizualno i uporabom mjernih uređaja određuju i kvalificiraju pojedine značajke djelovanja plinskog sustava.

- Cijena pregleda od 375 kuna koja je navedena u obavijestima vrijedila je do 31. kolovoza. Cijena je određena cjenikom za nestandardne usluge koji donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija. Novi cjenik vrijedi od 1. rujna i trenutačna cijena za ispitivanje plinske instalacije iznosi 420 kuna, poručuju iz PiS-a.M.Lešić Omerović

Nije bilo nikakve ugradnje materijala ni potrebe za bilo kakvom intervencijom

Možda ste propustili...

DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE OD 15. DO 28. STUDENOGA

Tradicijska jela ponudit će oko 110 ugostitelja iz 13 županija

DANI KRUHA – DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Učili o kruhu, mijesili tijesto, pravili kiflice…

SAN PRETOČILI U ORGANIZIRANU PROIZVODNJU

7stars motivirajuća poduzetnička priča

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara