Regija
PREGLED PLINSKIH INSTALACIJA

Za 5 minuta rada - 420 kuna
Objavljeno 18. listopada, 2012.

Vezani članci

NAŠIČKI PRORAČUN - TVRTKE KASNE S PLAĆANJEM

U šest mjeseci uplaćena desetina rudne rente

ŽUPANJA – Nekoliko građana koji u svojim kućanstvim koriste plin požalilo nam se kako su usluge pregleda plinskih instalacija koje su obavili djelatnici Plinare istočne Slavonije morali platiti više od iznosa navedenog na ispostavljenom računu.

- Nakon dobivene obavijesti iz PiS-a o pregledu plinske mreže i potrebi plaćanja te usluge u iznosu od 370 kuna, na blagajni ispostave u Županji naplaćeno mi je 420 kuna - požalio nam se Josip B. Dodaje da su dva servisera posao na pregledu plinske mreže u njegovom domu obavili za samo pet minuta i utvrdili da je sve u redu. Nije bilo nikakve ugradnje materijala ni potrebe za bilo kakvom intervencijom, pa ga to više čudi nerealno visoka naknada koju su građani dužni platiti.

- Cijenim potrebu pregleda plinskih instalacija, ali zanima me zašto je takva cijena ove usluge, tko ju je propisao i zašto je od obavijesti do plaćanja nastala razlika od 50

kuna? - ogorčen je naš sugovornik.

U Plinari istočne Slavonije pojašnjavaju da su na temelju Zakona o zapaljivim tekućinama i plinovima, Zakona o energiji i pratećih pravilnika potrošači dužni obaviti ispitivanje ispravnosti plinskih instalacija u određenom vremenskom razdoblju koje nije duže od 10 godina. Riječ je o postupku kojim se vizualno i uporabom mjernih uređaja određuju i kvalificiraju pojedine značajke djelovanja plinskog sustava.

- Cijena pregleda od 375 kuna koja je navedena u obavijestima vrijedila je do 31. kolovoza. Cijena je određena cjenikom za nestandardne usluge koji donosi Hrvatska energetska regulatorna agencija. Novi cjenik vrijedi od 1. rujna i trenutačna cijena za ispitivanje plinske instalacije iznosi 420 kuna, poručuju iz PiS-a.M.Lešić Omerović

Nije bilo nikakve ugradnje materijala ni potrebe za bilo kakvom intervencijom

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike