Regija
REKONSTRUKCIJA MREŽE U ŽUPANJI

Nove cijevi Svačićevoj
Objavljeno 16. listopada, 2012.

ŽUPANJA - Županjski Komunalac počeo je pripremne radove za rekonstrukciju vodovodne mreže u Ulici Petra Svačića, u kojoj se očekuje kompletna obnova ceste.

Kako doznajemo od Josipa Vrhovca, tehničkog direktora u Komunalcu, u prvoj fazi projekta radit će se kilometar vodovodne mreže.

- Pripremni radovi obuhvaćaju radove na iskolčavanju, što je početak rekonstrukcije vodovne mreže koja obuhvaća zamjenu dotrajalih azbest cementnih vodovodnih cijevi i uređenje šahtova za vodomjere u svim domaćinstvima u Petra Svačića - pojašnjavaju u Komunalcu.

Tako će vodovodna mreža biti obnovljena u ukupnoj dužini od 2,5 kilometara, a šahtovi za vodomjere bit će uređeni do metar u dvorište svakog stambenog objekta. Riješit će se, dodaju u Komunalcu, i odvojci u Ulici Ive Balentovića.

Svi ti radovi uvod su u kompletnu rekonstrukciju Ulice Petra Svačića, u kojoj će napokon biti sagrađeni i pješački nogostupi te obnovljen kolnički zastor.

- I u toj ulici, kada je riječ o vodovodnoj mreži, bilježimo česte kvarove i pucanje cijevi. Novim vodovodnim cijevima i rekonstrukcijom kompletne vodovodne mreže problema više ne bi trebalo biti - optimistični su u Komunalcu.(Z.K.)

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta