Regija
ŽUPANJSKI SDP-OVCI REFERENDUMOM ODLUČILI:

Željko Džoić za gradonačelnika
Objavljeno 15. listopada, 2012.

ŽUPANJA – Županjski SDP-ovci konačno su odlučili - u izbornu utrku za gradonačelnika Županje na proljeće 2013. ide Željko Džoić. Svoga kandidata članstvo je protekle subote biralo između aktualnog dopredsjednika GO SDP-a, inače veterinara po struci zaposlenog u ambulanti u Posavskim Podgajcima, i bivše gradonačelnice i saborske zastupnice Ljubice Brdarić. Izborima se odazvalo više od 60 posto SDP-ovaca, od kojih je čak 85 posto svoj glas dalo Džoiću. Ovakvim rezultatom SDP-ovci su pokazali da su se opredijelili za nove ljude i nove ideje.

Predsjedniku Zlatku Ceglediju vrlo je važno što je odluka donesena na demokratski način. Zadovoljan je odazivom članova koji su, smatra, time pokazali da su i te kako zainteresirani za predstojeće lokalne izbore i za to da SDP nakon osam godina ponovno dobije gradonačelnika iz svojih redova. “Bilo nam je vrlo važno animirati članstvo i ovo nam je bio dobar test i provjera koliko smo u tome uspjeli. Visoki postotak kojim su povjerenje ukazali Željku Džoiću za njega je dodatni vjetar u leđa”, ustvrdio je Cegledi. Za kandidata SDP-a, koji će se na proljeće suprotstaviti kandidatu HDZ-a i glavnom pretendentu na mjesto gradonačelnika Davoru Miličeviću u utrci za treći mandat, smatra da ima sve reference za pobjedu na izborima. Prije svega, pojašnjava, “narodni je čovjek”, obrazovan, prihvatljiv običnom čovjeku, a najvažnije je da iza sebe nema nikakvih “repova”. Osim toga, riječ je o Županjcu, što Cegledi smatra bitnim, čovjeku, kako kaže, “upečatljivom i vjerodostojnom”, koji bi mogao postići dobar rezultat i u kojega se polažu velike nade. U prilog svojim tvrdnjama navodi i to što je Džoić ostvario odličan rezultat na posljednjim izborima za vijeća mjesnih odbora u Županji. U drugom mjesnom odboru, bastionu HDZ-a, u kojem je bio kandidat, SDP je s koalicijskim partnerom HNS-om ostvario pobjedu, što je za Cegledija jasan pokazatelj da ga ljudi podržavaju i da žele promjene.

Županjski SDP-ovci najavljuju i provođenje ankete među građanima na temelju, koje će dobiti jasniju sliku o onome što građanima treba i koji su njihovi prioriteti. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

AGROKLASTER, BRESKORKA I OPĆINA TOVARNIK

Slavonci u Zagrebu - sve o bundevama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara