Sport
U DVORANI JUG SLAVONSKI KOŠARKAŠKI OBRAČUN U SKLOPU 2. KOLA A-1 LIGE

Helbich: Vrijeme je za našu pobjedu
Objavljeno 13. listopada, 2012.

Vezani članci

OSJEČKI SOKOL PRIPREMA SE ZA DOLAZAK BROĐANA

Helbicha previše ne brine “minus 22” s premijere iz Darde

Košarkaši novog hrvatskog A-1 ligaša najradije bi zaboravili događanja od prije tjedan dana. Na svojoj prvoligaškoj premijeri, Osječki sokol nije se proslavio, loše izdanje u Dardi plaćeno je uvjerljivim porazom.

No, taj poraz ne bi trebao ostaviti previše traga na “sokolove”. - U ligaškom dijelu nas čeka još 17 utakmica, prva je već večeras, stoga smo koncentrirani na ono što slijedi, a ne što je bilo, kaže trener Zoran Helbich, koji je proteklih sedam dana momčad pripremao za novi regionalni obračun. Danas u Osijek stiže brodski Đuro Đaković.

- Kvalitetno posložena momčad, ambiciozna, s mnogo više uloženih sredstava od nas. Stoga je jasno što nas čeka, domaća premijera nije mogla biti zahtjevnija, priznaje trener Osječana, koji ipak vjeruje da njegovi igrači mogu pronaći put do prvih bodova. Neke pouke su izvučene od prije tri tjedna, kada su protiv istog suparnika igrali i izgubili (87:72) u finalu Memorijala Dražen Pešić. - Obje momčadi, a naša posebno, doživjela je dosta izmjena u međuvremenu. Stoga tu utakmicu ne treba uzimati kao pokazatelj odnosa snaga. U Dardi smo bili neuigrani, no vjerujem da su se naše nove akvizicije prilagodile, stoga očekujem da igra bude na višoj razini, kao i pristup svih igrača. Ako odradimo zacrtano, sigurno ćemo popraviti loš dojam s otvaranja, a u tom slučaju ni prva pobjeda ne bi bila daleko, kaže Helbich, koji će Brođanima najvjerojatnije suprostaviti sve raspoložive snage. Upitan je samo Šarac, koji je zaradio neugodan udarac u mišić, ali sve jedva čekaju domaću prvoligašku premijeru. N.Benčina

besplatan ulazak

Novi prvoligaš želi u derbiju i podršku s tribina. Stoga je ulazak na domaću premijeru besplatan. Oni koji ne budu u mogućnosti doći u dvoranu Jug (18 sati), dvoboj slavonskih momčadi mogu u direktnom prijenosu pogledati na Sportklubu.

Možda ste propustili...

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike