Regija
ŽUPANJSKI VRTNI CENTAR POČEO JESENSKU SADNJU CVIJEĆA

Maćuhice i krizanteme krasit će gradske gredice
Objavljeno 12. listopada, 2012.

ŽUPANJA- Proljetos je vrtni centar županjskog Komunalca oduševljavao sa čak 20 tisuća cvjetnih sadnica, a ove jeseni oduševljenje može biti samo još veće, jer od pogleda na boje raznih vrsta maćuhica sve ljubitelje cvijeća ostavlja bez daha.

- Nakon blagdana Velike Gospe započeli smo jesensku sezonu, uzgojili maćuhice, trajnice i krizanteme. Počeli smo i jesensku sadnju cvijeća u cvjetne gredice po gradu - saznajemo od Mande Đurić, rukovoditelja u Komunalcu.

Ona dodaje kako su nakon uzgoja presadnica maćuhice u punome cvatu. Iako je ljeto bilo sušno i s puno problema u uzgoju i održavanju cvijeća, sada jesen iznova donosi nove, tople boje, novu raskoš, mišljenja su u Vrtnome centru u kojemu vrijedno i ove školske godine rade učenici iz Obrtničko-industrijske škole Županja, smjer poljoprivredni tehničar-fitofarmaceut.

Komunalac se, pokazuje nam zaposlenica u vrtnome centru Snježana Knežević, pobrinuo da u ponudi ima, uoči blagdana Svih svetih, i mnoštvo različitih krizantema.

- Nadamo se kako će građani iznova prepoznati naš trud i ljubav prema cvijeću, te doći k nama ili na gradsku tržnicu - poručuju iz Vrtnoga centra.

Osim što uzgajaju zanimljive cvjetne vrste, u Komunalcu se ovih jesenjih dana brinu i za zeleni otpad.

- Postavljeni su kontejneri za lišće i ostali zeleni otpad i to na pet lokacija u gradu. Bude li trebalo, bit će još kontejnera u koje građani mogu odložiti isključivo lišće i zeleni otpad koji ćemo adekvatno zbrinuti - istaknula je Manda Đurić, pozivajući Županjce da i dalje brinu o okolišu, te da upravo takvu vrstu otpada odlaže u kontejnere.Z.Knežević

u Vrtnome centru i ove školske godine rade učenici iz Obrtničko- industrijske škole

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

2

BIORAZGRADIVI OTPAD

Čeminac dijeli 144 kompostera

3

PROJEKT „RUŽIČASTE ZLOĆKE“

Invazivne vrste bit će
uklonjene na tri lokacije