Crna kronika
NEUSPIO POKUŠAJ PODMIĆIVANJA POLICAJCA

Šest mjeseci zatvora jer je ponudio 500 eura mita
Objavljeno 10. listopada, 2012.

OSIJEK - Ja i Ivo Sanader smo glumci. Tko je kriv, taj će i odgovarati za svoja djela. Žao mi je, kazao je na početku iznošenja svoje obrane 63-godišnji Slavko Lj. iz Lipika i to nedugo prije što će ga Županijski sud u Osijeku osuditi na šest mjeseci zatvora zbog davanja 500 eura mita policajcu.

Slavko Lj. ponudio je novac nakon što ga je policija zatekla da upravlja vozilom bez vozačke dozvole te dobrano alkoholiziran - imao je u krvi čak 2,4 promila. Jutro je tog 25. kolovoza za Slavka počelo posve uobičajeno - konzumiranjem alkohola. Pio je rakiju jer je ostala od sinoć i samo je, kako je kazao psihijatru, “popravio”. Inače, pio je dnevno sedam decilitara rakije te 10 piva.

Slavko se uputio vozilom u Lipik prema vodovodu, jer je u njegovoj kući nestalo vode i tada ga je zaustavila policija. Zbog nekoliko prometnih prekršaja kazna bi iznosila između pet i 15 tisuća kuna. Iako su se mnogi začudili, od kuda umirovljenom zidaru 500 eura za mito, potrebno je znati da Slavko prima mirovinu iz Njemačke gdje je proveo 40 godina, od toga 25 je bio zaposlen.

Sudu je objasnio kako se želio nagoditi s policajcem kojega, tvrdi, poznaje. Vjeruje da mu se policajac želio osvetiti zbog nekih starih nesređenih računa koji Slavku Lj. nisu do kraja jasni. Njegov prijedlog policajcu “da se nagodimo”, značilo je da ne piše kaznu, i time je priznao da je nudio protuuslugu djelatniku policije.

- U Hrvatskoj se na taj način rješavaju stvari, zato sam i to učinio - zaključio je.

Marijan MATASOVIĆ

Okrivljeni cijeli život konzumira alkohol i to od adolescentske dobi

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike