Kultura
KULTURNA MANIFESTACIJA

Dani Josipa i Ivana Kozarca u Vinkovcima
Objavljeno 11. listopada, 2012.

VINKOVCI –Tradicionalna kulturna manifestacija u Vinkovcima, utemeljena 1994. godine i posvećena hrvatskih piscima Josipu (Vinkovci, 1858. – Koprivnica, 1906.) i Ivanu Kozarcu (1885. – 1910.) održava se od 11. do 13. listopada.

I ove godine, na 18. Danima Josipa i Ivana Kozarca sudjelovat će brojni književnici i književni znanstvenici iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja manifestacija posvećena je Slavku Mađeru i Bori Pavloviću pa će u četvrtak u 18 sati u hotelu Slavonija na okruglom stolu biti predstavljena knjiga Izabrana djela, uz 90. godišnjicu Pavlovićevog rođenja. U petak je u 13 sati na programu priredba Živi kapitali, u sklopu koje je i dodjela nagrada Josip i Ivan Kozarac. Ove godine dobitnici su Bogdan Mesinger za životno djelo i Tomislav Šovagović za knjigu godine Rudnik čvaraka, te Davor Ivankovac koji će povelju uspješnosti dobiti za knjigu Rezanje magle.

Predviđen je i edukativno-stručni izlet u Hrvatske šume koji nosi naziv Putovima Jose i Ive Kozarca, dok je jutro poezije, uz 90. obljetnicu rođenja Slavka Mađera, najavljeno za subotu u 10 sati u kavani Art uz sudjelovanje i mladih vinkovačkih pjesnika.

Među sudionicima trodnevnog skupa u Vinkovcima su Dubravko Jelčić, Tito Bilopavlović, Pajo Kanižaj, Mladen Kušec, Miroslav S. Mađer, Julijana Matanović i drugi. Utemeljitelji manifestacije su Slavonska naklada Privlačica Vinkovci, DHK Zagreb, grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija, te Hrvatske šume, dok je među pokroviteljima i Ministarstvo kulture. S.Butigan

Možda ste propustili...

PREMA DJELU E. KISHONA "KOD KUĆE JE NAJGORE"

Nakon duže stanke, na daske Knapa vraća se veliki hit

MIT O TRENKU U POŽEŠKOM MUZEJU

Nakon 270 godina vratio se kući u Slavoniju

GORE - NOVE IZVEDBE NOVE PREDSTAVE ZPA

Žestina izvedbe i rijetka zahtjevnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN, ANTONIA I SELMA - DIO GLUMAČKE EKIPE MOLIEREOVE "ŠKOLE ZA ŽENE"

Nema boljega nego kada radiš u atmosferi u kojoj nema ega, zavisti

2

14. ZIMSKA PRODUKCIJA UO-A PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR

‘‘Maštajmo zajedno‘‘ s 14 koreografija i 120 plesača

3

ZADARSKI SUSRET BUENOS AIRESA I DUBROVNIKA

Mendelssohn i Bartók u izvedbi Zadarskog komornog orkestra