Regija
ŽUPANJSKI HDZ I SDP OBJAVLJUJU KANDIDATE

Miličević ide po treći mandat protiv Brdarić?
Objavljeno 9. listopada, 2012.

ŽUPANJA – Županjski HDZ i SDP ovog će tjedna predstaviti kandidate za gradonačelnika Županje, potvrdili su nam iz obje stranke. A među njima će se zapravo i voditi prava bitka za gradonačelničku fotelju. Kandidatima drugih političkih stranaka daju se male šanse. I dok se u SDP-u imena odabranih još uvijek drže u tajnosti, u HDZ-u je sve poznato. Držeći se one: tim koji pobjeđuje ne mijenja se, u utrku za treći mandat HDZ ide s aktualnim gradonačelnikom Davorom Miličevićem. Još je u ožujku, kada je ponovno izabran za predsjednika županjskog HDZ-a, poručio da će mu jedan od prioriteta biti pobjeda na lokalnim izborima. Iza njega stoje djela i o njemu, smatra, najbolje govore rezultati rada i ono što je u proteklih sedam i pol godina učinjeno. Birači su to, napominje Miličević, i na prošlim izborima znali prepoznati i honorirati, potencijala se ima i nema razloga da se i u proljeće 2013. ne ponovi dobar rezultat. A kako stvari stoje, suprostavit bi mu se mogla bivša gradonačelnica Ljubica Brdarić.

Kako neslužbeno doznajemo, županjski SDP-ovci svoga će kandidata izabrati između nje, kao predstavnika "starog" kadra i aktualnog potpredsjednika GO SDP-a Željka Džoića. Predsjednik Zlatko Cegledi o imenima nije htio govoriti, ustvrdivši da će kandidat biti izabran na demokratski način i da se svatko mogao kandidirati, pa i nestranačke osobe. U svakom slučaju, uvjerava Cegledi, u utrci za gradonačelnika SDP će imati osobu koja će dobiti povjerenje birača i pobjediti na izborima.

Mnoge je začudio i izostanak Cegledijeve kandidature, no gradonačelnička je funkcija, pojasnio je, nespojiva s dužnosti koju sada obnaša u Upravi šuma Vinkovci.

Ljubica Brdarić na mjesto gradonačelnice izabrana je 2001., a nakon dvije godine otišla je u Sabor. Nakon isteka mandata nije se uspjela vratiti na nekadašnje radno mjesto u Gradskoj knjižnici, pa je završila na Zavodu za zapošljavanje prije negoli je otišla u saborsku mirovinu. Dobri poznavatelji prilika vjeruju da će povjerenje članstva ipak dobiti Željko Džoić, veterinar, zaposlen u ambulanti u Posavskim Podgajcima. Aktivni je član stranke, a predsjednik je i Kulturnog društva Posavina, pa se pretpostavlja kako se njegovom kandidaturom računa i na glasove Posavljaka koji su se u velikom broju nastanili u Županji. "Ništa još nije definirano i prerano je za bilo kakve komentare", rekao nam je Džoić. Županjski HNS, kako doznajemo, također namjerava istaknuti svoga kandidata za gradonačelnika, a kao potencijalni spomninje se Mladen Huber.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike