Regija
NOŠTA OD PUNIONICE

Baranjska voda ne može dobiti status izvorske
Objavljeno 5. listopada, 2012.
Unatoč isprici i odustajanju, Gadže ostavlja odškrinuta vrata projektu

Vezani članci

BRENDIRANJE KVALITETNE BARANJSKE VODE

Energospektar Milodraga Gadže ulagat će u belomanastirsku punionicu vode

BELI MANASTIR - U načelu, izmanipuliran sam podacima koje sam dobio o investiciji Baranjskog vodovoda. Javno sam pričao o nečemu što ipak neću moći ostvariti, zbog čega mi je žao i ispričavam se, riječi su Milodraga Gadže, vlasnika zagrebačke tvrtke Energospektar, koja je sve do jučer slovila kao mogući investitor u belomanastirsku punionicu izvorske i mineralne vode. Gadže tvrdi da do “kratkog spoja” nije došlo nečijom namjerom.

- U najboljoj vjeri krenuli smo u posao, obavili niz razgovora, gotovo počeli s realizacijom nabave tvorničkih linija, ali neki parametri pokazali su se netočnima - tvrdi, objašnjavajući kako prema najnovijem razvoju događaja belomanastirska voda najvjerojatnije neće moći dobiti status izvorske. Upravo ovaj status, naime, najvažniji je u cijeloj toj priči, jer bez njega - nema punionice, pa samim time ni realizacije ostalih planova koji su sezali čak do otvaranja pivovare. Gadže uvjerava da je to osnovni problem.

- Novca imamo dovoljno, tako da financije nisu presudile. Žao mi je što sam se tako “ispružio” - podvlači, ali ipak ostavlja djelomice odškrinuta vrata projektu.

Direktor Baranjskog vodovoda Damir Paulić, ostao je zatečen našim pitanjem.

- To vam je rekao?, zapitao je, ne vjerujući onome što čuje. Kaže da ima upravo suprotna uvjeravanja od struke. Neslužbeno doduše, poručeno mu je kako nema prepreka za ishođenje statusa izvorske vode.

- Najnovije analize opet su pokazale da su svi parametri odlični. I mikrobiološke analize dobro su prošle. Ne znam o čemu je riječ, rekao je, zatraživši kratku stanku kako bi osobno nazvao Gadžu i iz prve ruke čuo o čemu se najednom radi.

No, kazao je nakon nekoliko minuta, potencijalni investitor s njim nije mogao razgovarati, pravdajući se da je na sastanku i obećavši da će mu se kasnije javiti.

Ivica GETTO
Paulić: Ipak može biti izvorska

Posljednja informacija govori da ipak šanse postoje. “Upravo su mi još jednom potvrdili da je voda O.K., ali za dobivanje statusa izvorske, potrebne su svježe analize nadležnih ustanova. Gadži je usmeno poručeno da nema potpisa dok se ne ispune svi uvjeti, a jedan od njih su upravo nove analize. On je, naime, u posjedu imao analizu staru dvije godine. U tijeku je nulta analiza, nakon koje slijede još četiri”, poručuje Paulić. Sve četiri analize potrebno je obaviti u jednoj godini, što bi cijelu investiciju eventualno prolongiralo za godinu dana, kaže Paulić.

Novca imamo dovoljno, tako da financije nisu presudile, ustvrdio je Milodrag Gadže

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

Najčitanije iz rubrike