Regija
SVI BI AUTOMOBILOM NA ISTA BESPLATNA PARKIRALIŠNA MJESTA

Prometni kolaps ispred županjskog Doma zdravlja i osnovne škole
Objavljeno 4. listopada, 2012.

ŽUPANJA - Pronaći prijepodne slobodno parkirališno mjesto u blizini Doma zdravlja Županja već godinama je teško, a na probleme s parkiranjem u tom dijelu grada od početka nove školske godine upozoravaju i roditelji učenika OŠ Ivana Kozarca. Naime, mnogi vozači svjedoci su kako upravo u blizini Doma zdravlja i škole često nastaje prometni kolaps, a o manjku prometne kulture i vozačke solidarnosti mogli bi se napisati brojni novinarski redci. No, sudeći prema informacijama kojima raspolažemo, problem će se teško riješiti.

- Dio parkirališnih mjesta ispred škole je na zemljištu u vlasništvu škole. Dio kod Doma zdravlja u vlasništvu je te ustanove - pojašnjava Damir Parmać, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje.

Problem nastaje, dodaje Parmać, zato što u tom dijelu grada vozila parkiraju i građani koji su zaposleni u određenim službama i tvrtkama, a nemaju parkirališne karte za parkinge pod naplatom.

- Umjesto da koriste parkirališna mjesta u blizini ribljeg restorana ili dijela Zagrebačke ulice, gdje nema naplate, vlasnici vozila ostavljaju u vrijeme radnog vremena ispred Doma zdravlja i škole. Budući da je upravo ondje veliki promet, nastaju problemi - dodaje pročelnik Parmać. Kaže također da ispred škole uvijek postoje dva slobodna mjesta kako bi roditelji mogli automobilom dovesti dijete.

- Postoji još jedna mogućnost, a ta je da se automobilom dođe do Aleje Matice hrvatske, gdje uvijek ima slobodnih mjesta. Od Aleje do osnovne škole nije daleko - poručio je pročelnik Damir Parmać.Z.Knežević

Možda ste propustili...

STIPAN BALAŽ, JEDINI BARANJSKI URAR

Zbog urarskog umijeća imao “doktorsku” plaću

PRIJEĐENO UKUPNO 578.000 KILOMETARA

Vozila saniteta lani su prevezla 8308 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana