Regija
SVI BI AUTOMOBILOM NA ISTA BESPLATNA PARKIRALIŠNA MJESTA

Prometni kolaps ispred županjskog Doma zdravlja i osnovne škole
Objavljeno 4. listopada, 2012.

ŽUPANJA - Pronaći prijepodne slobodno parkirališno mjesto u blizini Doma zdravlja Županja već godinama je teško, a na probleme s parkiranjem u tom dijelu grada od početka nove školske godine upozoravaju i roditelji učenika OŠ Ivana Kozarca. Naime, mnogi vozači svjedoci su kako upravo u blizini Doma zdravlja i škole često nastaje prometni kolaps, a o manjku prometne kulture i vozačke solidarnosti mogli bi se napisati brojni novinarski redci. No, sudeći prema informacijama kojima raspolažemo, problem će se teško riješiti.

- Dio parkirališnih mjesta ispred škole je na zemljištu u vlasništvu škole. Dio kod Doma zdravlja u vlasništvu je te ustanove - pojašnjava Damir Parmać, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove Grada Županje.

Problem nastaje, dodaje Parmać, zato što u tom dijelu grada vozila parkiraju i građani koji su zaposleni u određenim službama i tvrtkama, a nemaju parkirališne karte za parkinge pod naplatom.

- Umjesto da koriste parkirališna mjesta u blizini ribljeg restorana ili dijela Zagrebačke ulice, gdje nema naplate, vlasnici vozila ostavljaju u vrijeme radnog vremena ispred Doma zdravlja i škole. Budući da je upravo ondje veliki promet, nastaju problemi - dodaje pročelnik Parmać. Kaže također da ispred škole uvijek postoje dva slobodna mjesta kako bi roditelji mogli automobilom dovesti dijete.

- Postoji još jedna mogućnost, a ta je da se automobilom dođe do Aleje Matice hrvatske, gdje uvijek ima slobodnih mjesta. Od Aleje do osnovne škole nije daleko - poručio je pročelnik Damir Parmać.Z.Knežević

Možda ste propustili...

I PČELARSKA UDRUGA “BAGREM” ŽALI SE NA UVEZENI MED

Sve su učestalije krađe košnica

U ORDINACIJAMA ŽUPANJSKE POSAVINE

Zubara imaju, problem je mali broj pacijenata

Najčitanije iz rubrike