Regija
NOVA INVESTICIJA U VALPOVU

U Tvornici elektroopreme 15 radnih mjesta
Objavljeno 4. listopada, 2012.

VALPOVO - U sveopćoj krizi, u Valpovštini dobra vijest - potvrda o novom ulaganju u valpovačku Zonu malog gospodarstva. Ondje bi, naime, svoj proizvodni pogon trebala otvoriti Tvornica elektroopreme iz Belišća, vlasnika Branka Vukobratovića.

TEO-Belišće d.o.o., tvornica elektroopreme za projektiranje, proizvodnju i montažu elektrotehničke opreme u industriji, trenutačno zapošljava 84 djelatnika elektrotehničke struke u dva pravna subjekta: TEO-Belišće d.o.o. i TEO-Ing d.o.o. Vodeća je tvrtka u regiji u području projektiranja i proizvodnje elektrotehničke opreme za industriju, a s četiri tehnološki napredna programa osigurava stabilno poslovanje i poziciju na tržištu. Tvrtka posluje u vlastitom prostoru i proizvodnoj hali u Belišću na adresi Radnička 3.

TEO-Belišće d.o.o. posjeduje ISO certifikate za kvalitetu i zaštitu okoliša te licencije za projektiranje i montažu elektrotehničke opreme.

U zajedničkom priopćenju vlasnika tvrtke Branka Vukobratovića i gradonačelnika Valpova Leona Žulja navodi se da je u Zoni malog gospodarstva II u Valpovu, na čestici površine 4.391 četvornih metara, planirano sagraditi poslovnu građevinu radnog naziva Proizvodni pogon za proizvodnju i montažu elektrotehničke opreme za industriju. Planirano je da se proizvodni pogon sagradi modularno (po fazama), a da prva faza, modul 1, bude poslovno-proizvodna zgrada na dvije razine ukupne površine 768 četvornih metara. Završetak radova očekuje se u roku od dvije godine, odnosno u 2014. godini.

Istovremeno s gradnjom modula 1 obavit će se pripremni i građevinski radovi za temelje modula 2. Dinamika njegove gradnje ovisit će o stvarnim potrebama proizvodnog pogona. Zgradu pogona u Valpovu planirano je sagraditi kao visokoenergetski učinkovitu i troškovno konkurentnu s niskotemperaturnim grijanjem i fotonaponskim sustavom na krovu objekta.

Gradnjom prvog modula bit će otvoreno do 15 novih radnih mjesta, a vrijednost je ulaganja 3,5 milijuna kuna. Lidija Aničić

3,5

milijuna kuna vrijednost je ulaganja

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

Najčitanije iz rubrike