Regija
STANARI RADIĆEVE ULICE U BOŠNJACIMA OPTUŽUJU OPĆINU

Tek postavljene kanalizacijske cijevi vade iz zemlje i zamjenjuju ih novima
Objavljeno 3. listopada, 2012.

BOŠNJACI – Općinski čelnici u Bošnjacima ponašaju se kao pijani milijarderi! Ovo što se događa u našoj ulici sramotno je i nedopustivo - poručuju ogorčeni stanari Ulice braće Radić u Bošnjacima, koji su nas pozvali “da se na licu mjesta uvjerimo u ruglo i lakrdiju”.

Radićeva, u kojoj je i osnovna škola, oduvijek je, tvrde mještani, bila jedna od najljepših ulica u selu, s drvoredom oraha, prepoznatljiva slavonskoga štiha, no zbog izgradnje kanalizacijske mreže u prosincu 2010. preko noći je opustošena.

- Sva su stabla uništena, pod prozorima su nam mjesecima stajala brda iskopane zemlje i uništene ćuprije. Voda i blato slijevali su se u dvorišta - prisjećaju se.

Iako im je rečeno da će izvođač radova sve dovesti u prvobitno stanje, građani tvrde da su to morali učiniti o vlastitom trošku. No prošlog tjedna slijedio je novi šok.

- Upravo smo ručali kada nas je trgnula buka koja je dopirala s ceste. Izašli smo na ulicu i ostali zatečeni prizorom. Bager je kopao pred našom kućom! I susjedi su u nevjerici promatrali kako se iz zemlje vade položene kanalizacijske cijevi - ispričao nam je Franjo F.

Ljudi su ogorčeni jer ih nitko iz Općine nije izvijestio o ponovnim radovima niti objasnio o čemu je riječ.

- Čuli smo da izvođač radova prije godinu i pol posao nije odradio dobro, navodno su cijevi krivo postavljene i sada je dovedena druga tvrtka, koja mora popravljati štetu. U Općini su cijelo vrijeme šutjeli i skrivali istinu, a mi smo uzalud trošili novac na uređenje površina pred kućom, sadili travu, čemprese - ljutiti su stanari Radićeve.

Pitaju se kako se moglo dopustiti da se u ovakvoj krizi isti posao obavlja dva puta, tko je kriv za nastalu štetu i tko će sve to platiti. Nije im jasno zbog čega se nije odmah reagiralo, dok je ulica mjesecima bila raskopana. Načelnika Andriju Juzbašića optužuju da se ponaša kao “kauboj” i da neodgovorno i neozbiljno vodi Općinu. Marija Lešić Omerović

Juzbašić: Izvođaču radova ne plaćamo dok ne ispravi propuste

Prozvani načelnik Andrija Juzbašić pojašnjava da je nakon izgradnje kanalizacije i slijeganja zemlje obavljeno snimanje kamerom te su utvrđene nepravilnosti na potezu od stotinjak metara u Radićevoj ulici, koju zbog visokih podzemnih voda nazivaju još i Crnom barom. “Najgore je prošao izvođač radova, kojemu nisam želio platiti sve dok ne ispravi propust i ne dovede sve u prvobitno stanje. Njihov je problem što dva puta moraju raditi isti posao za isti novac”, pojašnjava Juzbašić. Smatra da je time pokazao odgovornost prema Općini jer ne želi da nakon puštanja kanalizacije u funkciju dođe do problema. Optužbe pojedinaca naziva običnim politikantstvom, a neistinom tvrdnje da su morali o vlastitom trošku sanirati površine.

Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike