Regija
TRGOVAČKI CENTRI POKUŠAVAJU SMANJITI BROJ KRAĐA

Za svaki otkriveni pokušaj
krađe trgovcu stotinu kuna
Objavljeno 2. listopada, 2012.
U krađi smo uhvatili i naše situirane i ugledne sugrađane

ŽUPANJA – Sve češći slučajevi krađe najrazličitijih artikala, kojima se unatoč postavljenom videonadzoru, a u nekim prodavaonicama i angažmanu zaštitara, ipak ne uspijeva stati na kraj, natjerali su poslodavce da odu korak dalje. Prodavače u pojedinim trgovačkim lancima vlasnici su odlučili stimulirati i novčano nagraditi. Za svaki otkriveni pokušaj krađe trgovci dobivaju stotinu kuna, a ako se pokažu dobri u razotkrivanju lopova, otvorena im je i mogućnost napredovanja!

- Sve se više krade i ne možete ni zamisliti na što su ljudi sve spremni i što im pada na pamet. Ne čudi nas toliko kada sirotinja ukrade paštetu ili kiflu koliko smo neugodno iznenađeni slučajevima u kojima smo u krađi uhvatili naše situirane i ugledne sugrađane. Prije nekoliko dana jedna je Županjka, inače zaposlena u državnoj službi, pokušala ukrasti mljeveno meso sakrivši ga u takozvanu pederušu, torbu oko struka - ispričala nam je prodavačica u poznatom trgovačkom lancu.

Dodaje da se krade sve i svašta, a najbizarnija krađa, koja će zasigurno pronaći svoje mjesto u analima gluposti, bila je ona kada je jedan Županjac pokušao ukrasti pečeno pile sakrivši ga u - gaće!

- Sve je više onih koji nastoje ukrasti bilo što. Jedna je gospođa nedavno račun platila više od 200 kuna, a u torbi je sakrila dvije konzerve ribe, što je kolegica vidjela i raskrinkala je. U svakom slučaju, moramo otvoriti 'četvere oči', a svakako da je nagrada našeg poslodavca dodatni stimulans jer stotinu kuna danas nije malo - priznaje naša sugovornica.

Dodaje da njena kolegica u susjednom trgovačkom lancu za svaki otkriveni pokušaj krađe dobiva po 50 kuna.

- Poslodavcu se, dakako, više isplati nagraditi djelatnike i takav je pristup u borbi protiv nesavjesnih kupaca i sve učestalijih krađa mnogo učinkovitiji i jeftniji nego da protiv građana podižu privatne tužbe i izlažu se mnogo većim troškovima - prokomentirao nam je jedan poslovođa, koji je želio ostati anoniman. M. Lešić Omerović

Ako se pokažu dobri u razotkrivanju kradljivaca, prodavači imaju mogućnost napredovanja

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana