Regija
MJEŠTANI BOŠNJAKA NEZADOVOLJNI DIMNJAČARSKOM SLUŽBOM

Starici nije očistio dimnjak, ali joj je naplatio uslugu
Objavljeno 2. listopada, 2012.

BOŠNJACI – Za dimnjačare se uvijek vjerovalo da donose sreću pa se mnogi i danas, kada ga sretnu, hvataju za dugme i zamišljaju želju, vjerujući da će im se uskoro i ostvariti. No, stanovnicima Bošnjaka, kada im na vrata dođe dimnjačar naplatiti čišćenje dimnjaka, jedina je želja - da ga doista i očisti! Jedna nam se baka požalila na to da joj je dimnjačar nedavno naplatio uslugu koju nije obavio.

- Kada je došao, rekla sam mu da treba očistiti dimnjak, jer ću se uskoro početi grijati i ložiti vatru, a on me upitao gdje su mi ljestve. Nisam ih imala, a on me drsko upitao kako onda mislim da se popne na krov. Nije mi očistio dimnjak, otišao je neobavljena posla, ali mi je svejedno naplatio kao da ga je odradio - požalila se starica. Slična iskustva, kako doznajemo, imaju i građani u drugim mjestima, koji tvrde da je to dimnjačarima postala uobičajena praksa.

- Dimnjačari su odvajkada sa sobom nosili četke, kugle i ljestve, i po tome ih pamtim još dok sam bila dijete. A danas očito imamo neke moderne dimnjačare, kojima je teško ponijeti i aluminijske ljestve, one bar nisu teške. Zar nije dužnost dimnjačarske službe osigurati potreban alat i sredstva za obavljanje poslova za koje su dobili koncesiju u pojedinim selima - pita se gospođa Kata iz Bošnjaka. Revoltirana je takvim postupkom dimnjačara i pita se treba li se jadnoj starici, koja živi sama u kući, zapailiti dimnjak zbog toga što nije imala ljestve i što je dimnjačaru bilo teško ponijeti ih sa sobom.

Koncesiju za obavljanje dimnjačarskih poslova u općini Bošnjaci ima obrt EKO DIM iz Vinkovaca, u kojemu je zaposleno šest dimnjačara. Vlasnik Hrvoje Horvat jučer nam je objasnio da dimnjačari, kada odlaze na teren, obavezno nose ljestve, kao i ostali alat za rad. Komentirajući slučaj u Bošnjacima, kaže da je vozilo sigurno bilo parkirano daleko od kuće, ali se čudi što dimnjačar nije ljestve posudio od susjeda, ako ih baka već nije imala. Ili da u konačnici nije otišao do vozila po vlastite ljestve i starici očistio dimnjak. Poziva mještane da mu se u slučaju bilo kakve reklamacije ili problema jave i da će propusti biti ispravljeni u najkraćem mogućem roku.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike