Osijek
DUHOVNA OBNOVA

Karizmatik okupio 7.000 osoba u Gradskom vrtu!
Objavljeno 30. rujna, 2012.

Vezani članci

PRIJE 11 GODINA NAPISANA PRVA PRIČA O 28-GODIŠNJEM PAŠKOM SVEĆENIKU

Poigravanje Crkve sa Sudcem

U Osijeku je jedino hagioterapet dr. sc. Tomislav Ivančić, utemeljitelj zajednice „Molitva i Riječ“, uspio na svojim seminarima okupiti više tisuća katoličkih vjernika.

Sada ga je dostigao dr. sc. fra Ivo Pavić, franjevački redovnik Provincije Bosne Srebrene i župnik župe Presvetoga Srca Isusova u Šurkovcu u BiH. Njegov duhovni seminar “Isus je jedini spasitelj” okupio je oko 7.000 osoba u sportskoj dvorani Gradski vrt.

Oni koji su lani uzalud očekivali biskupijsko dopuštenje za dolazak karizmatika i miljenika dragovoljaca, vlč. Zlatka Sudca u Osijek, ipak su dočekali popularnog i poznatog franjevca čiji se blagoslovni dodir traži, a riječi vode na put obraćenja.

Nakon molitvenih zaziva za oslobođenja od svakoga zla, fra Ivo Pavić obratio se Osječanima i ostalim hodočasnicima prispjelim iz udaljenih slavonskih župa.

- Ovo je Božje čudo da smo se okupili, iako je bilo toliko otpora, no vaša molitva pomogla je da smo skupa. Vjerujem da će se u cijeloj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, u biskupijama u Hrvatskoj otvoriti župe i slušati Božju riječ kroz ozdravljenja, kroz “čudesa”. Jesam li u Osijek došao legalno ili ilegalno? Prije dva dana vratio sam se iz Rima i dobio potvrdu da dolazim, a poslije svete mise molio sam i zahvaljivao Gospodinu za Osijek - kazao je karizmatik popraćen gromoglasnim pljeskom.

- Ovo je pljesak za sve što će Isus danas učiniti u našemu životu. Ne fra Ivo, nego Isus - riječi su karizmatika koji je kazivao o Bogu ljubavi, stvoritelju i prihvaćanju Boga i darova Duha Svetoga. Mladima je poručio neka se ne boje za egzistenciju i ostanu u Hrvatskoj.S.Kožul

Molitvom slavili Isusa na drukčiji način

Karizmatska duhovna obnova održana je u organizaciji osječke HVIDR-e uz vodstvo Miljenka Kolobarića. Započela je u predvečerje spomendana sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela molitvom krunice. Trajala je oko četiri sata okupivši mnoštvo stradalnika iz Domovinskog rata, obitelji, invalidne osobe i oboljele, mlade i djecu. Oni su pjevanjem i molitvom slavili Isusa na “drukčiji” način u duhu nove evangelizacije. Brojni su bili privučeni blagoslovom ozdravljenja nakon kojega dožive očekivano počivanje u duhu, što je vidljivo u “padanju” na tlo, gdje leže opušteni u duhovnoj amneziji i svjesni što se oko njih događa.

Brojne okupljene animirao je glazbeni sastav “Božji glas” iz Šurkovca

Možda ste propustili...

SVEUČILIŠTE J.J. STROSSMAYERA

Studenti, ispunite anketu na unios.hr

CUO "BRAĆA RIBAR", IV.10

Trideset i pet godina mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJESTO ZA SPORT I REKREACIJU

Prostor Pampasa (p)ostaje
zona bez stambene gradnje

2

NEOBIČNA PROMETNA NESREĆA NA GRADILIŠTU NOVOG OBJEDINJENOG HITNOG PRIJEMA

Uletjela autom u rupu na gradilištu

3

MINISTRICA TRAMIŠAK U OSIJEKU

Osijek, Našice i devet općina dobili nazad 40 milijuna kuna