Osijek
DUHOVNA OBNOVA

Karizmatik okupio 7.000 osoba u Gradskom vrtu!
Objavljeno 30. rujna, 2012.

Vezani članci

PRIJE 11 GODINA NAPISANA PRVA PRIČA O 28-GODIŠNJEM PAŠKOM SVEĆENIKU

Poigravanje Crkve sa Sudcem

U Osijeku je jedino hagioterapet dr. sc. Tomislav Ivančić, utemeljitelj zajednice „Molitva i Riječ“, uspio na svojim seminarima okupiti više tisuća katoličkih vjernika.

Sada ga je dostigao dr. sc. fra Ivo Pavić, franjevački redovnik Provincije Bosne Srebrene i župnik župe Presvetoga Srca Isusova u Šurkovcu u BiH. Njegov duhovni seminar “Isus je jedini spasitelj” okupio je oko 7.000 osoba u sportskoj dvorani Gradski vrt.

Oni koji su lani uzalud očekivali biskupijsko dopuštenje za dolazak karizmatika i miljenika dragovoljaca, vlč. Zlatka Sudca u Osijek, ipak su dočekali popularnog i poznatog franjevca čiji se blagoslovni dodir traži, a riječi vode na put obraćenja.

Nakon molitvenih zaziva za oslobođenja od svakoga zla, fra Ivo Pavić obratio se Osječanima i ostalim hodočasnicima prispjelim iz udaljenih slavonskih župa.

- Ovo je Božje čudo da smo se okupili, iako je bilo toliko otpora, no vaša molitva pomogla je da smo skupa. Vjerujem da će se u cijeloj Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, u biskupijama u Hrvatskoj otvoriti župe i slušati Božju riječ kroz ozdravljenja, kroz “čudesa”. Jesam li u Osijek došao legalno ili ilegalno? Prije dva dana vratio sam se iz Rima i dobio potvrdu da dolazim, a poslije svete mise molio sam i zahvaljivao Gospodinu za Osijek - kazao je karizmatik popraćen gromoglasnim pljeskom.

- Ovo je pljesak za sve što će Isus danas učiniti u našemu životu. Ne fra Ivo, nego Isus - riječi su karizmatika koji je kazivao o Bogu ljubavi, stvoritelju i prihvaćanju Boga i darova Duha Svetoga. Mladima je poručio neka se ne boje za egzistenciju i ostanu u Hrvatskoj.S.Kožul

Molitvom slavili Isusa na drukčiji način

Karizmatska duhovna obnova održana je u organizaciji osječke HVIDR-e uz vodstvo Miljenka Kolobarića. Započela je u predvečerje spomendana sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela molitvom krunice. Trajala je oko četiri sata okupivši mnoštvo stradalnika iz Domovinskog rata, obitelji, invalidne osobe i oboljele, mlade i djecu. Oni su pjevanjem i molitvom slavili Isusa na “drukčiji” način u duhu nove evangelizacije. Brojni su bili privučeni blagoslovom ozdravljenja nakon kojega dožive očekivano počivanje u duhu, što je vidljivo u “padanju” na tlo, gdje leže opušteni u duhovnoj amneziji i svjesni što se oko njih događa.

Brojne okupljene animirao je glazbeni sastav “Božji glas” iz Šurkovca

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike