Sport
GIMNASTIČARI INOVA GIM KREĆU U DRUGI DIO SEZONE

Runje prije mjesec dana slomio lakat, ali već hoda na - rukama
Objavljeno 27. rujna, 2012.

OSIJEK - Za gimnastičare osječke Inove gim odavno je završila ljetna stanka, ali tek predstoji ono pravo, natjecanja. No, i ona će već ovih dana doći na red. Andrej Korosteljev i Renato Prpić će drugi dio sezone otvoriti ovoga vikenda nastupom na Grand prixu u mađarskom Szombathelyu. Nakon odličnih rezultata u prvom dijelu, gdje je vrhunac bio juniorsko Europsko prvenstvo gdje su obojica nastupala u finalu, a Andrej uzeo broncu, u Mađarskoj obojica imaju odličnu priliku isprobati nove stvari u svojim vježbama. Grand prix Mađarske bit će jedno od prvih natjecanja na kojem će osječki gimnastičari pokušati odraditi upravo one vježbe koje pripremaju za seniorsku europsku smotru 2013. godine.

- Dečki su tijekom ljeta imali kraću pauzu, a većina treninga je prošla u učenju novih elemenata koje ćemo tek predstaviti na natjecanjima, u nadolazećem jesenskom i zimskom dijelu sezone te, naravno, što spremniji otići na Svjetski kup u Ostravu koji je na rasporedu krajem studenoga - priča trener Inove gim Saša Solar.

Trener već gleda prema sljedećoj godini.

- Naravno, cilj je s novim, jačim vježbama ući u 2013. godinu kako bismo bili uz bok najjačim europskim gimnastičarima na parteru i konju s hvataljkama. Mislim na seniorsku konkurenciju.

U Inovi gim se radi punom parom, ali na žalost Mislav Runje, mlađi juniorski prvak Hrvatske na konju s hvataljkama, propušta cijeli drugi dio sezone zbog prijeloma lakta. Runje je također bio prijavljen za GP Mađarske, ali je prije mjesec dana nezgodno pao s konja s hvataljkama, a posljedica je - prijelom lakta lijeve ruke.

Ortoped Ivan Vidaković sredio se Mislavovu ruku, operativni zahvat je dobro prošao, a osječki gimnastičar je “bogatiji” za dva vijka u laktu.

- Zvuči nevjerojatno nakon ovakve ozljede, ali Mislav već hoda na rukama i radi sklekove. Za par tjedana će početi s vježbama na konju, a na tom putu mu pomaže i osječki fizioterapeut Stiv Kuric - dodaje Solar.

I Ferdinand Durgel te Mauro Nemčanin drugi dio sezone otvorit će nastupom u Mađarskoj, ali za 20-ak dana turnirom u Budimpešti. I. Liović

Andrej Korosteljev i Renato Prpić u Mađarskoj će pokušati odraditi nove, jače vježbe koje pripremaju za seniorsku europsku smotru 2013. godine

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Dobra domaća izdanja preslikati na Gripama

Najčitanije iz rubrike