Sport
MOGUĆA TRAKAVICA U MŽNL “OSIJEK-VINKOVCI”

Je li Srđan Majher smio igrati u Jurjevcu?
Objavljeno 27. rujna, 2012.

OSIJEK - Tijekom tjedna aktivni su bili sudionici Međužupanijske nogometne lige “Osijek-Vinkovci” i to u oprečnim kontekstima. Na travnjaku, naime, Gradskog stadiona u Vukovaru momčadi Vukovara 1991 i Sladorane iz Županje odrađivale su zaostali susret 2. kola koji je pripao domaćem sastavu nakon što su Županjci anulirali dva pogotka zaostatka, ali ih u zadnjih pet minuta primivši još toliko za konačnih 4:2. Time su štićenici trenera Ivice Radoša zabilježili i treću pobjedu u nizu te se probili u sredinu tablice ostavljajući prekjučerašnje goste u donjem domu.

Druga je ovotjedna aktivnost bila izvan travnjaka, a posljedica je subotnjeg derbi sučeljavanja u Jurjevcu odakle je vodeća momčad Bobota-Agrar odnijela sve bodove (1:2) i pobjegla pratnji. Čelnici domaćeg Zrinskog su se žalili na nastup gostujućeg igrača Srđana Majhera jer drže da je igrao suspendiran zbog dobivenog crvenog kartona u finalnoj utakmici Kupa NS Vukovar Fruškogorac - Bobota-Agrar odigranoj 19. rujna u Vukovaru, te da je morao odrađivati bar jedan susret kazne koji je, dakle, jurjevački od 22. rujna. Voditelji natjecanja promptno su tražili očitovanje relevatnih iz NS Vukovar, odnosno tamošnje Disciplinske komisije, u sastavu Darko Drmić (predsjednik), Luka Pajvančić i Dmitar Šormaz, koja je na telefonski održanoj sjednici 21. rujna rješavala, odnosno određivala disciplinsku mjeru isključenom Majheru kao jedinom točkom dnevnog reda! I donijela odluku koju je, u pisanom i ovjerenom obliku, dostavila voditeljima Lige i klubu Bobota-Agrar, a u kojoj stoji da je taj nogometaš kažnjen novčanom kaznom od 500 kuna te da je stoga smio igrati u Jurjevcu! Tim se pravorijekom Jurjevčani nisu složili i neće složiti, a potvrdu, odnosno potporu su neformalno već dobili u pravnoj službi HNS-a iz koje su im priopćili da amaterski nogometaš, dakle onaj bez ugovora, ne može nikako biti novčano kažnjen, te će stoga zadovoljštinu tražiti na višoj instanci. Nedvojbeno je da su međužupanijski igrači amateri, ali je isto tako činjenica da su u Boboti dobili odluku Disciplinske komisije NS Vukovar te su vođeni njome Srđana Majhera stavili u momčad za derbi susret u Jurjevcu. Iz svega navedenoga čini se da se nazire nova trakavica koja će zaokupiti slavonsko-baranjsku javnost, a moguće i širu, državnu... D.Lekšan

Vukovar 1991                                      4  (0)
Sladorana                                             2  (0)

VUKOVAR - Gradski stadion. Vrijeme: sunčano. Teren: odličan. Gledatelja: 100. Suci: Krešimir Sučić (Belišće) te Hrvoje Lacović (Donji Miholjac) i Hrvoje Rikert (Osijek). Delegat: Zlatko Pavlović (Vinkovci). Strijelci: 1:0 Mišić (46), 2:0 Križanović (61), 2:1 Delić (64), 2:2 Grgić (73.-autogol), 3:2 Krajinović (86), 4:2 Križanović (88).

VUKOVAR 1991: Kolarić, Križanović, Lovrić, Tadić, Grgić, Matić, Mišić (od 87. Filić), Zovko, Vovra, Krajinović, Korolija (od 46. Šućurović, od 77. Šubarić). Trener: Ivica Radoš.

SLADORANA: Spajić, Šiklić (od 54. Dandić), Delić, Miličić, Mikulić, Čolić, Džafić, Čolakovac, Prkić (od 54. Katić), Kegalj (od 68. Kovač), Vuksanović. Trener: Ivica Vidović.

Najčitanije iz rubrike