Regija

Treći Dani Slovaka u Soljanima
Objavljeno 26. rujna, 2012.

SOLJANI- Matica Slovačke iz Soljana organizirala je III. Dane Slovaka. Na ovoj kulturno-zabavnoj manifestaciji u do posljednjeg mjesta ispunjenom domu kulture, na pozornici su se smjenjivali KUD-ovi koji su izveli cjelovečernji program i to iz Vojvodine KUD Kisač, iz BiH HKUD Izidor Poljak Boće, te KUD Slavonija Soljani i KUD Andrija Pekar Matice Slovaka Soljani.

- Na ovoj trećoj manifestaciji, koja je bila međunarodna, Matica Slovaka iz Soljana je uspjela znalački osmisliti program koji je oduševio brojne gledatelje. Bilo je lijepo i ugodno za oko i uho. Ponosni smo što smo mi iz Soljana u Hrvatsku doveli članove KUD-a iz Kisač iz Bačke, koji su prvi put u našoj državi, naglasio je Andrija Čuha, predsjednik Matice Slovaka Soljani.

KUD Andrija Pekar djeluje s 40 aktivnih članova u Soljanima od 1993. Sljedeće godine obilježavaju 20 godina postojanja. Nastupe su imali u Slovačkoj, Srbiji, BiH i Hrvatskoj. Matica Slovačka ima 103 člana, a slovački jezik uče u školi 24 učenika. Do kraja godine slijedi nastup na manifestaciji Saveza Slovaka pod nazivom Kes ruža razvijala u Osijeku.(S.Bo.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike