Osijek
NAPALI GA POSLIJE KONCERTA

Mladom Osječaninu izbili zube i slomili nos
Objavljeno 24. rujna, 2012.
Onaj tko je to učinio nikako ne smije proći nekažnjeno, rekao nam je mladićev otac

Vezani članci

VRHOVNI SUD UKINUO PRESUDU

Ponovljeno suđenje zbog smrti mladog Župan jca

Sedamnaestogodišnji Osječanin (podaci poznati redakciji) teško je ozlijeđen nakon što ga je nepoznati maloljetnik, kako kaže, ničim izazvan, napao.

"Bio sam s prijateljem u Avenue Mallu na koncertu. Nakon što je koncert završio, oko ponoći smo krenuli na autobusno stajalište iza Centra, no kako je tamo bila velika gužva i stvorila se kolona automobila, jedan je automobil gotovo udario u drugi. Stakla tog automobila bila su spuštena, te sam u tom trenutku u najboljoj namjeri povikao da pripazi kako ne bi udario u drugi automobil. No, iz automobila su tada izišli vozač i suvozač koji me je bez razloga nekoliko puta udario šakom. U blizini su stajale neke žene koje su odmah pozvale policiju, dok me je prijatelj pokušavao podići s ceste", ispričao nam je mladić.

Njegov otac Josip M., nakon poziva odmah je došao po sina i ostao šokiran onim što je vidio, kao i lokvom krvi koju je tamo zatekao. "Kada sam stigao policija je već ispitala počinitelja i pustila ga, rekavši mi da će taj maloljetnik dobiti samo kaznu za remećenje javnog reda i mira. Želim da se počinitelj kazni, jer moj sin je istučen bez ikakvog razloga, i onaj tko je to učinio nikako ne smije proći nekažnjeno", kazao nam je ogorčeni otac. Mladom Osječaninu u tom nemilom događaju izbijena su dva zuba, slomljen mu je nos, a ima i ozljede ispod lijevog oka.

Ivana MIHALJEVIĆ
POLICIJA: SLIJEDI KAZNENA PRIJAVA PROTIV POČINITELJA

Iz priopćenja Policijske uprave doznajemo da slijedi kaznena prijava. "Nakon zaprimanja traumatološkog lista, u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom za mladež podnijet ćemo odgovarajuću prijavu. Kada je oštećena osoba maloljetna, ovo kazneno djelo provodi se prema službenoj dužnosti, i to bez obzira na to je li počinitelj maloljetan ili punoljetan, podnosi se kaznena prijava", stoji u priopćenju PU. Što se tiče kazne za to djelo, u članku 98. Kaznenog zakona stoji: Tko drugog tjelesno ozlijedi ili mu naruši zdravlje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Otac Josip M. nakon poziva odmah je došao po sina i ostao šokiran onim što je vidio

Možda ste propustili...

STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA

Posjetitelji će moći rukovati robotima

ZA LJUBITELJE UMJETNOSTI I ENOGASTRONOMIJE

Vinske šetnje u tri osječka muzeja

Najčitanije iz rubrike