Regija
NAKON PROZIVKI ZA MOBING U DOMU ZA STARIJE

Smijenjen ravnatelj Mišo Matić,
za v.d. izabran Ivica Alilović
Objavljeno 25. rujna, 2012.

Vezani članci

PROGOVORILI ZAPOSLENICI BRODSKOG DOMA ZA STARE

Biserka Jergović: Zbog mobinga ravnatelja Matića gotovo sam umrla

PRITUŽBE NA AROGANTAN ODNOS ZAPOSLENIKA I UVJETE U DOMU ZA STARIJE OSOBE U SLAVONSKOM BRODU

Nepokretni se u sobama bez vrata guše od smrada iz oličenih hodnika

SLAVONSKI BROD - Odnedavno zbog mobinga i nezakonitog postupanja prozivani ravnatelj slavonskobrodskog Doma za starije i nemoćne osobe Mišo Matić, jučer je, nakon osam godina, smijenjen s te funkcije, a na istoj sjednici Upravnog vijeća Doma za v.d. ravnatelja izabran je Ivica Alilović, sindikalni povjerenik podružnice Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, koji od danas stupa na dužnost.

Vijest potvrđuje predsjednica Upravnog vijeća Ružica Vidaković, navodeći kako je sjednica, sukladno poslovniku, sazvana u petak, a razrješenje Miše Matića, te izbor v.d. ravnatelja, obavljeno na temelju zakona i statuta ustanove.

- Sjednici je nazočilo troje od pet članova (nisu se odazvali predstavnici Doma), a sve su odluke jednoglasno donesene - rekla je Vidaković.

No, može li ovu odluku osporavati dosadašnji ravnatelj Matić? On je, naime, nedavno izjavio kako u nalazu inspekcije stoji da tri člana Upravnog vijeća iz redova osnivača (Vidaković, Miroslav Čupić i Ljubica Maksimčuk) nisu izabrani na funkcije u skladu sa Zakonom o socijalnoj skrbi.

- Osnivač je taj koji je nadležan ocijeniti i kod imenovanja i kod razrješenja tko zadovoljava uvjete. Zakon je u tom dijelu nepromijenjen od prošlog mandata, pa ne vjerujem da je mišljenje inspekcije vjerodostojno. Mi smo još uvijek legalno izabrani članovi - prokomentirala je predsjednica Upravnog vijeća, čiju je smjenu također nedavno najavio predsjednik Županijske skupštine Zvonimir Markotić.

Novi v.d. ravnatelj Doma, zajedno s Upravnim vjećem, mora raspisati natječaj za izbor ravnatelja u roku od mjesec dana. Pomalo zatečen izborom, Ivica Alilović pak kaže kako je njegov izbor prijelazno rješenje, jer je morao biti postavljen netko iz kuće, no dalje ne želi komentirati.

Smijenjenom ravnatelju Matiću uručena je odluka o smjeni, a v.d. ravnatelja ima obvezu rasporediti ga na poslove u ustanovi za koje posjeduje radno iskustvo.

Što se tiče niza optužbi koje idu na dušu kako sad već bivšeg ravnatelja tako i predsjednice UV-a, Vidaković kaže da će novi ravnatelj u suradnji Upravnim vijećem i institucijama pravne države stvoriti što bolje uvjete za uposlenike i korisnike Doma.Marija Radošević

I Alilović zaposlen bez natječaja?

Ružica Vidaković ne želi komentirati nedavno priznanje dosadašnjeg ravnatelja Matića o nezakonitom zapošljavanju dvadesetak ljudi bez natječaja (tvrdio je da ga je prisilila Vidaković, nap. a.), među kojima je, navodno, i novoizabrani v.d. ravnatelja.

- Prvi put čujem tu informaciju, jer zapošljavanje je uvijek bilo u ingerenciji ravnatelja. No, takve su prijave dolazile od strane sindikata i upravo zato smo od Miše Matića tražili očitovanje. A Alilović je, prema dokumentaciji, stalno zaposlen i ima uvjete da bi bio ravnatelj - kazala je Vidaković.

Mišo Matić radit će na poslovima u ustanovi za koje posjeduje radno iskustvo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike