Regija
DOBILI HITNU, BAŠ I NEMAJU PREVIŠE KORISTI

U Hitnoj službi u Drenovcima rade samo sestre i tehničar
Objavljeno 24. rujna, 2012.
Stanovnici Cvelferije i dalje moraju u bolnicu u Brčko

DRENOVCI - Iako su početkom kolovoza Drenovci dobili punkt Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, što su mnogi označili povijesnim trenutkom za istočni dio županjske Posavine koji je napokon pokriven stalnim medicinskim dežurstvom, tamošnji stanovnici po liječničku pomoć i dalje odlaze u Brčko Distrikt! U Drenovcima je 24 sata dnevno u pripravnosti Tim 2, koji čine po dvije medicinske sestre ili tehničar, a upravo činjenica da ondje nema liječnika, kao što je slučaj u Timu 1, razlog je nepovjerenja građana.

"Svaka čast svakome i ne želim nikoga uvrijediti, ali liječnik je liječnik. Neku večer sin mi je dobio visoku temperaturu, bilo mu je jako loše, povraćao je i nisam ni trenutka razmišljao - uputio sam se u Brčko, liječnik ga je odmah primio, pregledao, dao terapiju, a ondje 24 sata dnevno rade i dvije ljekarne. A da sam otišao u Drenovce, uputili bi me u Županju ili Vinkovce, a Brčko mi je prekoputa", ispričao nam je I. N. iz Gunje. S druge strane, voditelj službe Hitne medicine VSŽ-a, dr. Goran Hrvojević, ističe da je Tim 2, kakav je određen za Drenovce, 24 sata dnevno na raspolaganju stanovnicima Cvelferije i do sada je u svim slučajevima profesionalno reagirao i pružio pomoć. "Oni koji odlaze u Brčko, to je njihov izbor na koji mi ne možemo utjecati, no vjerujem da će se s vremenom to ipak promijeniti. Hitni slučajevi zovu nas, a oni kojima i nije toliko hitno odlaze u Brčko", ustvrdio je dr. Hrvojević, poručivši građanima da i dalje, u slučaju potrebe, zovu Hitnu u Županji, gdje će će odlučiti koji će Tim izići na intervenciju.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Nema noćnog dežurstva

Cvelferi se pitaju zbog čega Zavod za hitnu medicinu s liječnicima u seoskim ambulantama Doma zdravlja nije ugovorio pripravnost tijekom noći. No to je, kako doznajemo, moguće samo s liječnicima koji stanuju u mjestu rada, a takvih slučajeva na istoku županjske Posavine nema.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike