Regija
KOMISIJA HTZ-A OBIŠLA I ŽUPANJU

Balkon Ožvaltovih za Zeleni cvijet
Objavljeno 21. rujna, 2012.

ŽUPANJA - Komisija Hrvatske turističke zajednice obišla je i grad Županju u okviru akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet. Naime, Turistička zajednica Grada Županje kandidirala se i ove godine za Zeleni cvijet.

- Kandidirali smo grad Županju kao grad, zatim projekt Cesta zlatne niti te balkon obitelji Ožvat - pojasnio je Mirko Bačić, direktor TZ-a Grada Županje.

Rezultati ovogodišnje akcije Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet bit će poznati za otprilike tri tjedna jer proglašenje pobjednika HTZ priređuje sredinom listopada, kaže Mirko Bačić. U Turističkoj se zajednici nadaju uspjehu i bar jednoj od nagrada Zeleni cvijet, no istodobno, dodaje direktor Bačić, izražavaju žaljenje što pojedinci i pojedine tvrtke, odnosno ustanove, ne shvaćaju značenje akcije. Naime, iako su članovi komisije Hrvatske turističke zajednice bili oduševljeni viđenim u Županji, naročito savskom šetnicom te cvjetnim balkonom Vesne i Janka Ožvat, naišli su i na određeni otpor pojedinaca.

Prema Bačićevim riječima, komisija je obišla i autobusni odnosno željeznički kolodvor te naišla na vrlo neuredne i neprimjerene sanitarne čvorove. “Iako se nekome čini da je obilazak sanitarnog čvora na autobusnoj ili željezničkoj postaji nepotreban i nema nikakve veze s ovom akcijom, to je krivo razmišljanje. Pa vlakom ili autobusom također dolaze turisti, što znači da ih na svakome koraku treba dočekati urednost, ali i gostoljubivost”, istaknuo je Bačić. Z. Knežević

Možda ste propustili...

ASFALTIRANA JE CESTA GORNJE VILJEVO – DONJA BUKOVICA

Gornje Viljevo povezano sa svijetom

NA PUNOLJETNOM VINSKOM BOR MARATONU

Tisuće vinoljubaca “svladavale” čak 23 vinarije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRI KRAJU PROVEDBA INTERVENCIJSKOG PLANA

Ostala obnova Umjetničke škole i skladišni kapaciteti

2

ZA ISTIM STOLOM POTREBNE I “BLATNE ČIZME” I LJUDI U ODIJELU

Privući mlade na školovanje u poljoprivredi i ostanak na istoku

3

SANACIJA U OLUJI OŠTEĆENIH ŠKOLA

Gimnazijalci se vraćaju u obnovljene učionice