Regija
STANOVNICI POZAIĆEVE OD GRADA ŽUPANJE TRAŽE SIGURNOST

Spriječite jurnjavu vozila ulicom, ili ćemo je blokirati!
Objavljeno 21. rujna, 2012.
Pješaci moraju ići cestom, pa skaču i u kanal kada naiđe vozilo

ŽUPANJA - Nakon što je proteklog ponedjeljka desetogodišnje dijete teško ozlijeđeno u prometnoj nesreći u Ulici Mladena Pozaića, kada ga je, dok je vozio bicikl, udario kamion i srušio na cestu, ogorčeni stanovnici te ulice ponovno su aktualizirali problem nepostojanja pješačkih staza i divljanja nesavjesnih vozača.

- Kroz našu se ulicu vozi kao na utrkama, bez nikakvog ograničenja. Ali to je, na žalost, naša svakodnevica i vozačima je postalo normalno da si kroz Pozaićevu, koja vodi do gradskog deponija, izletišta Poloji, naselja Ciglana i gradskog hipodroma, mogu dati oduška u stiskanju papučice gasa - revoltirani su stanovnici Pozaićeve, još uvijek pod dojmom stradanja djeteta iz susjedne ulice.

Ni sami, kažu, ne znaju koliko su puta posljednjih godina upozoravali nadležne, slali peticiju u gradsku upravu, policiju, tražili da se nešto poduzme, da se postave ležeći policajci, ali uzalud! Postavljen je samo prometni znak za ograničenje brzine, ali ga je netko maknuo.

- Dječak je, srećom, izvan životne opasnosti, no bojimo se da će drugi put u naletu vozila netko izgubiti život. Treba li se uistinu dogoditi tragedija da bi netko reagirao - zabrinute su gospođe Ružica i Manda.

Kažu da je najgore ljeti kada je njihova ulica najprometnija, jer velik broj Županjaca svakodevno odlazi na kupanje na savske Poloje, na hipodromu se često događaju razne aktivnosti, a najviše, kaže, strahuju od susreta motorista, koji se ondje okupljaju i lumpuju dan i noć.

Stanovnici Pozaićeve ulice tvrde da su već dovoljno kažnjeni time što žive u neposrednoj blizini gradskog deponija s kojeg se često širi nesnošljiv smrad, ispred kuća im svako malo prolaze i kamioni za odvoz otpada, a oni nemaju ni nogostupe.

- Pješaci su u našoj ulici najugroženiji sudionici u prometu. Prisiljeni smo ići cestom, izmicati se kada naiđe kakvo vozilo, nerijetko uskočiti i u kanal, a najviše se plašimo za djecu koja su konstantno izložena opasnosti - žale se.

Zbog toga razmišljaju o prosvjedu upozorenja i blokadi ulice za promet, jer im je, kažu, još samo to preostalo.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Parmać: Ležeći policajci ne mogu se postaviti

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo grada Županje Damir Parmać pojašnjava da postavljenje ležećih policajaca, koji se u praksi baš i nisu pokazali kao dobro rješenje, u Pozaićevoj ulici nije moguće, jer je riječ o cesti koja vodi do gradskog deponija kojom prometuju kamioni za odvoz smeća. U dijelu Pozaićeve nogostupi su sagrađeni prije gotovo četiri godine, ali dalje se nije moglo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. “Svjesni smo potrebe izgradnje nogostupa i u preostalom dijelu ulice, ali sve ovisi o novcu. Hoće li se Pozaićeva naći u programu za 2013. godinu, saznat ćemo u prosincu”, ustvrdio je Parmać. Dodaje da je u toj ulici postavljena nova javna rasvjeta, jer se posebno vodilo računa o tome da dio gdje nema nogostupa bude dovoljno osvijetljen.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike