Sport
ŽNK ČAĐAVICA PRVAK JE 2. HRVATSKE NOGOMETNI LIGE - ISTOK

Prvoligaško društvo im je, zasad, preskupo
Objavljeno 20. rujna, 2012.

Vezani članci

NOGOMETAŠICE OSIJEKA BEZ PROBLEMA RIJEŠILE JOŠ JEDAN PRVENSTVENI DERBI

“Zečice” su, ipak, neki drugi svijet

ČAĐAVICA - Ženski nogometni klub Čađavica prvak je Druga hrvatske nogometne lige za žene - istok. Osnovan je 14. kolovoza 2010. godine, a do tada se klub vodio kao udruga Škole nogometa Čađavica koja je djelovala od 2006.

- Do prošle sezone Klub je nastupao i s kadetkinjama i seniorkama. Zbog poteškoća u financijskom pogledu, u sezoni 2012/13. nastupamo samo sa seniorkama. Trener ekipe je Jurica Kraljik, a djevojke marljivo treniraju i redovito dolaze na trening, što daje rezultate. Već smo dvije godine imali pravo ulaska u Prvu hrvatsku ligu, ali smo morali odustati zbog recesije, jer su putovanja skupa, a trebali bismo putovati čak u Dubrovnik, što iziskuje mnogo vremena i novca - ističe Mirko Rončević, predsjednik kluba i načelnik Općine Čađavica, koja je glavni financijer kluba.

Klub se, osim općinskim novcem, financira i prilozima pravnih i fizičkih osoba s područja općine, a zahvaljuju poduzeću Amadeus d.o.o. iz Zagreba čiji je vlasnik rođen u Čađavici.

- Mnogo nam pomaže u nabavci opreme, ali i u održavanju igrališta. Inače je teško održavati klub, jer se radi o velikim sredstvima, pa to Općina sama ne može. Inače, nezadovoljan sam HNS-om jer nema volje ulagati u ženski nogomet. Valjda im se ne isplati. Druga liga - Istok sastoji se od pet klubova iz Slavonije i Baranje i svi imaju iste probleme- zaključio je Rončević, naglasivši da bi trebalo imati više razumijevanja za ženski nogomet.

Prvu prvenstvenu utakmicu ove sezone igrale su Čađavičanke s ŽNK Beketinci i pobijedile rezultatom 3:0. Sljedeće se kolo igra sa Slavonkom iz Ladimirevca, 23. rujna 2012., na domaćem travnjaku.

- Mislim da ćemo pružiti dobru partiju nogometa, jer smo spremne na pobjedu i jer smo djevojke koje samo misle na pobjede, iako smo hendikepirane jer nismo u punom sastavu. Nedostaje nam Marija Dugaja koja je na moru, a i ja sam polomila prst. Inače sam najstarija u ekipi, pa se šalim sa suigračicama i kažem im da me zovu "bako" - kaže Katarina Bolog, zasigurno ponajbolja nogometašica iz Valenovca, koja boje Čađavice brani već tri godine. S.Kadić

IGRAČKI KADAR

Za ŽNK Čađavica igraju: Marija Pernar (vratarica), Marina Gerenčir, Sara Bezuk, Ivana Kovač, Marija Žagar, Tanja Janžek, Melita Benko, Mariana Puškarić, Dijana Dolovski, Tamara Šimara, Andrijana Šarabok, Katarina Šimatić, Emica Puljek, Marija Dugaja, Matea Šimunić, Martina Kovačević, Katarina Bolog, Ružica Bočkaj i Andrea Granjaš.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike