Sport
UOČI SUSRETA KVALIFIKACIJA

Nogometašima će Osijek opet biti savršen domaćin!
Objavljeno 19. rujna, 2012.
Uvjereni smo u pozitivno ozračje u Gradskom vrtu, kaže Damir Vrbanović

Vezani članci

U HNS-U NE SHVAĆAJU U KAKVOM OKRUŽJU ŽIVIMO

Tužni ambijent - Poluprazan Maksimir dočekao reprezentaciju

HRVATSKA TEŠKO DO POBJEDE NAD MAKEDONCIMA

Jelavić utišao zvižduke Štimcu

Hrvatska nogometna reprezentacija u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine u Osijeku će 16. listopada ugostiti Wales.

Gradski vrt je tako jučer posjetila delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, kako bi s osječkim domaćinima krenuli u razradu svih detalja prijeko potrebnih za dobru organizaciju ovog događaja. Delegaciju HNS-a predvodio je izvršni predsjednik Damir Vrbanović koji je odmah na početku izrazio veliko zadovoljstvo što će Osijek biti domaćin ovom kvalifikacijskom susretu.

Wales želio ponovno u Osijek

- Nismo slučajno odabrali Osijek za ovaj važan dvoboj. Dobro znamo da su Osijek, ali i cijela Slavonija posebno povezani s hrvatskom reprezentacijom. Osim toga, i iz Walesa su izrazili želju za novim dolaskom ovdje, jer su iznimno zadovoljni kako su bili ugošćeni kada su u Gradskom vrtu igrali prije nešto više od dvije godine. I mi u Savezu imamo isključivo pozitivna iskustva i uopće ne sumnjam kako će utakmica biti besprijekorno organizirana - rekao je Vrbanović koji je za to vrijeme najavio i niz popratnih događanja. Tako se planira uoči utakmice i održavanje festivala ženskog nogometa, bit će tu i uglednih gostiju iz UEFA-e, kao i sastanak Udruge prvoligaških klubova. Očito je, dakle, kako će Osijek tih dana biti pravo nogometno središte Hrvatske.

Prve dvije utakmice, pod vodstvom novog izbornika Igora Štimca, nisu protekle u ugodnoj atmosferi. Reprezentacija se nije mogla podičiti pravom podrškom ni u Splitu, u prijateljskom susretu protiv Švicarske, a ni u Zagrebu, u kvalifikacijskom ogledu s Makedonijom. No, izvršni predsjednik HNS-a nimalo ne sumnja kako će "kockasti" u Osijeku uživati punu i bezrezervnu podršku.

- Uvjereni smo da će stadion biti pun i da će vladati pozitivno ozračje.

Već počeli popravci

U ime domaćina, NK Osijek, direktorica kluba Valentina Koprivnjak zahvalila je HNS-u na povjerenju, što je ponovio i predsjednik osječkog prvoligaša Zdravko Josić.

- Mogu obećati kako ćemo učiniti sve da utakmicu organiziramo na takav način da time "natjeramo" čelnike našeg Saveza da i u sljedećim prilikama dodijele poneko domaćinstvo našem gradu. Već smo počeli popravljati kvalitetu travnjaka, koji će trajati praktički svakodnevno do same utakmice i vjerujem da će teren biti u dobrom izdanju, dostojan ovakve utakmice - naglasio je Josić, koji je na dobivanju domaćinstva posebno zahvalio Anti Vučemiloviću, dopredsjedniku i članu IO HNS-a te predsjedniku županijskog nogometnog saveza. A Vučemilović je istaknuo kako će, osim na uređenju terena, posebna pozornost biti posvećena i cjelokupnom uređenju stadiona, kako bi gledatelji stekli puni doživljaj i ugođaj, uz jasno, maksimalnu sigurnost svih.

Zadovoljstvo zbog toga što će Hrvatska ugostiti Wales upravo u Gradskom vrtu iznio je i direktor reprezentacija Zorislav Srebrić, koji je uz brojne pohvale Osijeku istaknuo kako će utakmica s Walesom biti 218. za hrvatsku nogometnu vrstu.

Goran ROGULJIĆ
CIJENE ULAZNICA SLJEDEĆI TJEDAN

Ono što je navijačima najzanimljivije, uz naravno sam dolazak Hrvatske u Osijek, je i koliko će morati platiti cijenu ulaznice u Gradskom vrtu. Cijene još nisu određene, no Vrbanović uvjerava kako će biti primjerene.

- Pažljivo ćemo razmotriti sve detalje i sljedeći tjedan donijeti odluku o cijenama. One će sigurno biti primjerene ne samo gradu Osijeku i Slavoniji, nego i vremenu u kojem živimo.

To bi očito trebalo značiti da će cijene biti znatno niže negoli prilikom utakmice Hrvatska - Makedonija u Zagrebu. Ulaznice su tada varirale u iznosu od 60 do čak 250 kuna.

Hrvatska u Osijeku, Wales u Vukovaru

Hrvatska će reprezentacija tijekom boravka u gradu na Dravi biti smještena u hotelu Osijek, a u slavonsku će metropolu stići u subotu, 13. listopada, nakon odigrane utakmice u Skopju protiv Makedonije. Reprezentacija Walesa u Osijek stiže u ponedjeljak, 15. listopada, a boravit će u vukovarskom hotelu Lav.

Hrvatska će ugostiti Wales 16. listopada, a dvoboj u Gradskom vrtu počet će u 20 sati

Možda ste propustili...

IZABRAN DOMAĆIN SVJETSKOG PRVENSTVA 2026.

Za osam godina igrat će se u SAD-u, Meksiku i Kanadi

TURNIR NOGOMETAŠICA U ČAKOVCU

Starije pionirke prve, mlađe na kraju druge