Crna kronika
PRIJAVE DJELATNICIMA DUZS-A I SVEUČILIŠTA

Na putnim troškovima u pet godina zaradili 75.000 kn
Objavljeno 19. rujna, 2012.
Osumnjičeni su dobili prijave zbog prijevare

OSIJEK - Djelatnik Državne uprave za zaštitu i spašavanje i djelatnica Sveučilišta u Osijeku lažnim prijavama o mjestu stanovanja na putnim troškovima zaradili su, i za toliko oštetili državu, više od 75 tisuća kuna.

Istragu nad 39-godišnjakom iz Osijeka i 39-godišnjakinjom s područja Općine Bizovac proveli su policajci Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave osječko-baranjske.

- Osnovano se sumnja da je 39-godišnjak između siječnja 2007. i ožujka 2012. godine dao lažne podatke o mjestu stanovanja, te je primao nepripadajuću naknadu za putne troškove oštetivši tako proračun RH za iznos od 57.038 kuna. Policijski su službenici utvrdili i da je 39-godišnjakinja s područja općine Bizovac, između travnja 2009. i siječnja 2011. godine, dala lažne podatke o mjestu stanovanja, te je primala nepripadajuću naknadu za prijevoz oštetivši tako proračun RH za iznos od 18.040 kuna, doznajemo od Marka Ćalete, glasnogovrnika PU osječko-baranjske.

Osumnjičeni su dobili kaznene prijave zbog prijevare.

Ovaj slučaj samo jedan je u nizu u posljednjih nekoliko mjeseci u kojima je policija provela istragu zbog “muljanja” s putnim troškovima.

U svibnju je prijavljeno četvero Osječana, u dobi između 33 i 48 godina, koji su prijavili da žive u Slavonskom Brodu, Županji, Dalju i Antunovcu. Pri tome su u tri godine na putnim troškovima zaradili više od 200 tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, istraga je tada provedena i nad djelatnicima Županijskog suda u Osijeku, djelatnicima Kliničkog bolničkog centra Osijek, ali i u redovima policije.

Sandra LACIĆ
prijave stižu anonimno, ali i od od tvrtki te ustanova

Osječkoj policiji dojave o osobama koje zarađuju na lažno prijavljenim prebivalištima pristižu anonimno, ali su i pojedine tvrtke i ustanove same policajce obavještavale o sumnjama u vjerodostojnost podataka o prebivalištu svojih zaposlenika.

- Kriminalistička istraživanja se i dalje nastavljaju. Upozoravamo građane da ne prijavljuju lažna prebivališta, jer je prema Kaznenom zakonu za to kazneno djelo predviđena maksimalna zatvorska kazna do tri godine - upozorila je Ivana Delaš, glasnogovornica PU osječko-baranjske.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike