Osijek
OPĆINA ANTUNOVAC UREĐUJE GROBLJE U IVANOVCU

Akademski umjetnik Zdenko Radovanić restaurira ivanovačkog Isusa
Objavljeno 18. rujna, 2012.

Vezani članci

OPĆINA ANTUNOVAC PROMIČE SPORT - ODRAĐEN PROJEKT VRIJEDAN 43.050 KUNA

Ivanovac dobio vanjsku teretanu – fitness park

IVANOVAC - Općina Antunovac uređuje mjesno groblje u naselju Ivanovac. Načelnik Ivan Anušić kaže kako se trenutačno radi na dva mjesta - kući oproštaja i na središnjem grobljanskom križu.

Naime, počela je restauracija križa sa skulpturom Isusa Krista, a cilj je to groblje uljepšati do blagdana Svih Svetih, kada Ivanovčani, poput svih drugih vjernika, na taj dan obilaze grobove svojih najdražih.

- Radovi na centralnom groblju u Ivanovcu planiraju se završiti do 1. studenoga 2012. godine. Križ u Ivanovcu datira iz 1967. godine i postavljen je na centralnom groblju, a do sada je jednom restauriran. Restauracija obuhvaća, prema preporuci konzervatora, čišćenje i sondiranje (istraživanje uzorka i izvornog oslika), uklanjanje uljnog preslika kemijskim i mehaničkim postupcima, te učvršćivanje nositelja - betonske konstrukcije s popravcima pukotina i mehaničkih oštećenja hidroizolacijskim materijalom, retuširanje i završno lakiranje oslikanog sloja, navode u Općini.

Za restauratorske radove Općina Antunovac angažirala je akademskog umjetnika Zdenka Radovanića.

Inače, na groblju se proširuje i betonski plato koji se nalazi ispred kuće oproštaja uz središnje ivanovačko groblje. Građevinare, odnosno radnike zaposlene na javnim radovima, koje smo tamo zatekli najavili su da će i ti radovi biti okončani za nekoliko dana.

Istovremeno s građevinskim i restauratorskim radovima komunalni djelatnici uređivali su zelenilo i kosili travu.D.Pejić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

Najčitanije iz rubrike