Regija
STROŠINČANI NOĆIMA OSTAJU BEZ VODE

Djeca se prije škole ne mogu
umiti, kvare se perilice i bojleri
Objavljeno 18. rujna, 2012.
Više od mjesec dana od ponoći do pola sedam nema vode

STROŠINCI - Nedopustiv je i nekorektan ovakav odnos Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije prema nama Strošinčanima koji smo priključeni na lokalnu vodovodnu mrežu. Bez ikakve prethodne najave već više od mjesec dana od ponoći pa sve do pola sedam ujutro nemamo vode, što nam stvara velike probleme - požalio nam se Ivica Milišić iz Strošinaca.

Revoltiran je što se djeca ujutro prije škole nemaju čime umiti. Ustaju ranom zorom, već u pet sati, kako bi stigli na autobus kojim svakodnevno odlaze u školu u Vinkovce.

- Ovih dana imamo goste iz Hercegovine koji su došli zbog Vinkovačkih jeseni i neugodno mi je kada ljudi ujutro ustanu, odu u toalet, a ne mogu pustiti vodu. Morao sam ujutro u šest sati s kanistrima odlaziti susjedu i iz njegovog bunara donositi vodu za ispiranje WC školjke - ogorčen je Milišić. To više što unatoč brojnim pokušajima nije uspio dobiti nikakvu informaciju.

U Općini Vrbanja lopticu prebacuju na VVK, kojemu je vodovodna mreža dana na upravljanje i koji je i distributer vode u Strošincima. Ondje ga pak, kaže Milišić, prebacuju s jednih na druge...

- Neka nam se kaže o čemu je riječ. Je li u pitanju neki kvar ili distributer namjerno zavrće pumpu, nemamo pojma. Strahujemo za perilice rublja jer ih i naše žene zbog štednje uključuju noću, kada je jeftina struja, ali tada nestaje vode i naglo staju! Zabrinuti smo i zbog plinskih bojlera, koji rade na prazno. Pitamo se tko će nam nadoknaditi štetu ako pregore, jer deset tisuća kuna nama je velik novac - kaže naš sugovornik.

Ljuti ga što u VVK-u ignoriraju njihove probleme, a inače su, kaže, vrlo revni kada se slučajno zakasni s plaćanjem računa, odmah reagiraju i šalju opomene.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Poremećaj u elektronici

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković jučer nam je potvrdio da su se posljednjih dana pojavili problemi u vodoopskrbi Strošinaca tijekom noći. Nije se uspio odmah detektirati uzrok nestanka vode, sumnjalo se da je netko otvorio hidrant jer su krađe vode vrlo učestale, no ipak je, po svemu sudeći, došlo do poremećaja u elektronici, a samim tim i u sustavu. “Dečki su na terenu i u roku od dan-dva problem u Strošincima bit će riješen”, poručuje Milinković.

Za ispiranje toaleta ujutro u šest s kanistrima idem na susjedov bunar - kaže Ivica Milišić

Možda ste propustili...

NA SREDIŠNJEM TRGU POSTROJILI SU SE ČLANOVI 30-AK BRANITELJSKIH UDRUGA

Održan četvrti Memorijal “Ivan Ćališ-Đeri”

POTPORA MINISTARSTVA 80.000 EURA

Na groblju u Đurićima gradit će mrtvačnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče