Regija
GRAD VALPOVO U SVOM VLASNIŠTVU NEMA POVRŠINA ZA STANOGRADNJU

Placeve prodali prije 8 godina
Objavljeno 18. rujna, 2012.

VALPOVO - Nedostatak građevinskih parcela na području grada Valpova problem je koji se često nađe pred valpovačkim Gradskim vijećem. Tako je bilo i na posljednjoj sjednici, na kojoj je vijećnika Darka Tivanovca (SDP) zanimalo da li je i koliko građevinskih parcela za individualnu stambenu gradnju ove godine stavljeno u promet, koliko ih je prodano te s koliko slobodnih parcela Valpovo uopće raspolaže. Pitao je također i je li točno da postoje određene parcele koje bi se mogle staviti u funkciju, no da je problem što na tim parcelama nije riješena infrastruktura.

Njegovo pitanje svojevrstan je podsjetnik na već ranije postavljena slična pitanja zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Zdravka Čorića (HSS), prema čijem mišljenju u gradu vlada veliko zanimanje za parcelama upravo kod mladih ljudi i kojima će to biti jedan od razloga zbog kojeg će ostati ili otići iz Valpova.

Valpovački gradonačelnik Leon Žulj potvrdio je da u gradu nedostaje građevinskih parcela. Grad je posljednji put zemljištem namijenjenim za individualnu stambenu gradnju raspolagao prije sedam-osam godina, kada je prodano posljednjih 16 parcela pokraj Naselja A. Starčevića.

Grad Valpovo u svom vlasništvu ima prostor iza Naselja A. Šenoe koji bi se mogao prenamijeniti za stambenu zonu, gdje ima stotinjak parcela čije su čestice u stopostotnom vlasništvu Grada Valpova. Do sada je Grad uložio više od milijun i pol kuna na definiranje novih planova za zone. Prije nego što nastavimo početo, moramo vidjeti koliki je stvarni interes građana, kaže prvi čovjek Valpova.

Gradonačelnik Žulj napomenuo je da je na području Valpova i velik broj napuštenih kuća s mogućnošću gradnje zamjenske građevine. Lidija Aničić

Ne daju vrtove i dvorišta

Prije 10-ak godina Grad Valpovo organizirao je sastanak sa stanovnicima Ulice N. Tesle i Osječke ulice u svezi s gradnjom stambenog naselja na njihovim vrtovima, koji su urbanističkim planom predviđeni za stambeno naselje. Na žalost, kako se nekolicina stanovnika nije željela odreći svojih vrtova i dijelova dvorišta, od nove se stambene zone odustalo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike