Regija
ŽUPANJSKI GRADONAČELNIK IZNENAĐEN KAZNENOM PRIJAVOM ZBOG ZOIS-A:

Postoje zapisnici - ako sam kriv, odgovarat ću!
Objavljeno 15. rujna, 2012.

ŽUPANJA - Županjski gradonačelnik Davor Miličević u najmanju ruku je, kaže, iznenađen potezom Grada Osijeka koji je protiv njega i još 11 hrvatskih građana za koje smatra da su nezakonitim radnjama doveli osnivače Javne ustanove za zbrinjavanje otpada istočne Slavonije (ZOiS) u nezavidan položaj, podnio kaznenu prijavu. Nije mu, kaže, jasno kojim su se to kriterijima vodili plasiranjem u javnost informacije o tome tko je kriv.

Miličević podsjeća na to da je priča oko ZOiS-a krenula prije nego što je uopće postao gradonačelnik, nakon čega po funkciji ulazi u Upravno vijeće ZOiS-a. Od početka je, kaže, upozoravao da je riječ o vrlo osjetljivoj stvari gdje može nastati velika šteta za osnivače, o čemu postoje i zapisnici. I na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća upravo je on bio taj, tvrdi, koji je inzistirao na tome da se cjelokupna dokumentacija pošalje USKOK-u i da se utvrdi tko je u ovoj cijeloj priči imao koristi i tko je nanio veliku štetu slavonskim gradovima. Podsjeća na to da je upravo na inzistiranja Grada Osijeka ugovor s Austrijancima raskinut, a podnošenje kaznene prijave nazvao je spinom pojedinaca, poručivši neka im bude na čast. Kao moguću poveznicu navodi i to što je na sjednici Gradskog vijeća u lipnju spomenuo mogućnost da će Županja tražiti odštetu od grada Osijeka.

- Ja sam legalist i neka državne institucije rade svoj posao. O svemu postoje zapisnici iz kojih je jasno vidljivo tko se za što zauzimao. Neka se utvrdi funkcija ljudi koji su tada vodili Osijek. Za svoje sam postupke, ako sam kriv, spreman odgovarati, ali postavljam pitanje što će biti ako se ne utvrdi odgovornost - kazao je Miličević.

Što bi plaćanje milijunske odštete značilo za gradski proračun i za Grad Županju, gradonačelnik o tome za sada ne razmišlja, iako smatra u konačnici da to nije novac koji Županja ne bi mogla podnijeti.

- Kako to budu rješavali veći gradovi, tako ćemo i mi - zaključio je gradonačelnik.

Kao veliki problem navodi to što nije riješeno pitanje regionalnog ni županijskog odlagališta otpada, što bi u naposljetku moglo imati velike posljedice. Marija Lešić Omerović

Još uvijek optimist

- Zakonski nikako ne možemo izići iz te priče, no ja sam još uvijek optimist i vjerujem da još nisu iskorišteni svi pravni lijekovi. Arbitražni pravolijek ima mnogo nedostataka i ako je imalo pravednosti, vjerujem da ćemo uspjeti u ovome sporu. To više što je Trgovački sud u Osijeku u lipnju presudio u našu korist - ističe Miličević.

To što još nije riješeno pitanje regionalnog i županijskog deponija moglo bi imati velike posljedice, kaže Miličević

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike