TvObzor
SULEJMAN VELIČANSTVENI

Ljubav ne poznaje granice
Objavljeno 14. rujna, 2012.
Osim što su, kao sporedni likovi, par u popularnoj seriji, Okan Yalabik i Selma Ergec i izvan seta proživljavaju pravu romansu

Iako su Ibrahim-paša i Hatidže sporedni likovi u seriji “Sulejman Veličanstveni”, njihova ljubavna priča zainteresirala je mnoge. Tajni noćni sastanci, skriveni pogledi i nježni dodiri sultanove sestre i njegovog najboljeg prijatelja iz dana u dan privlače gledatelje ispred malih ekrana. Osim što su Ibrahim i Hatidže par u seriji, glumci koji ih igraju, Okan Yalabik i Selma Ergec, proživljavaju romansu i izvan seta. Iako su poprilično šutljivi kad je njihova privatnost u pitanju, Selma i Okan koristili su svaki slobodni trenutak za zajednička druženja, a tek su pred kraj snimanja druge sezone i javno priznali ljubav. I njihove kolege iz serije primijetili su da je odnos između glumaca više nego profesionalan. Selma, rođena Njemica - koja se, osim glume, bavi još modelingom, dizajniranjem, a po zanimanju je liječnica - čini se da o braku s Okanom nikad nije razmišljala.

- Brak je najčudnija stvar na svijetu. Zaljubljeni ste, postoje snažne emocije, a zatim dolazite u državnu instituciju i kažete: “Molim vas, možete li dati papir koji će potvrditi našu ljubav?” Prije braka se svako jutro budite s mišlju: “Danas želim biti s voljenom osobom, a ne želim ovu osobu pokraj sebe. Ali što da radim, u braku smo”. Postoje i druge stvari na koje treba misliti. Osoba koja se svako jutro budi pokraj vas nije svaki dan ista. Jednog dana je sasvim razumijete, a već sljedećeg nikako, naglasila je Selma.

Okan nije imao sreće u ljubavi. Pravi skandal izbio je 2010. godine kad je, samo nekoliko tjedana prije vjenčanja, ostavio zaručnicu, glumicu Hande Soral. Iako ga prati glas zavodnika i ljubitelja noćnog života, Okan za sebe tvrdi baš suprotno.

- Više volim provoditi mirnu večer kod kuće uz prijatelje ili dragu osobu. U stvarnosti sam drugačiji od Ibrahim-paše. Vrlo sam povučen, pa i stidljiv - kaže Okan, koji je za ulogu u “Sulejmanu” dobio nagradu za najboljega glumca u Turskoj u 2011. godini.

Piše: Dražen BAĐUN
Poludjeli za crvenom bojom

Turkinje su poludjele ne samo za crvenom kosom Meryem Uzerli (Aleksandra/Hurem) nego i za ukosnicama te nakitom s crvenim kamenjem koje nosi u seriji “Sulejman Veličanstveni”. Crvena obilježava cijelu seriju - ona je na odjeći, nakitu, priboru za jelo, pokrivalima za glavu, zavjesama i opremi za konje. Turska zastava i u vrijeme Osmanlija bila je crvena i označavala je moć, ali ta boja u seriji nije istaknuta samo zbog toga. Ona simbolizira da je Sulejman vješt ratnik, ali i ljubavnik. Pokazuje njegovu strast, ponos i ljutnju. Crvena je tu i da istakne vatru i krv što je pratilo sultana Sulejmana tijekom 46-godišnje vladavine Osmanskim Carstvom.

Možda ste propustili...

KONCERT U ZAGREBAČKOJ KATEDRALI PODSJETIO NA ZABORAVLJENU TRAGEDIJU IZ 1578.

Sjećanje na Gvozdansko