TvObzor

UZ PETU SEZONU SERIJE “OKUS KRVI”
Seksi, strašni i zabavni
Foto: Foto: DOKUMENTACIJA TVO
Objavljeno 14. rujna, 2012.
Ian Somerhalder prijavio se na audiciju za “Okus krvi”, ali nije izabran. Poslije je postao jedan od glavnih glumaca “Vampirskih dnevnika”
JOŠ VIJESTI

U HIT-KOMEDIJI NENADA ĐURIĆA “HILJADARKA”

Najimpresivnija glumačka postava u regiji

URNEBESNI FILM "SESTRE"

Film od kojega ćete sigurno zaplakati - od smijeha!

SERIJE S NAJVIŠE NOMINACIJA ZA EMMY NA HRT-U

Igra prijestolja - najveći favorit

Od petka, 14. rujna, na HBO Hrvatska (u 22 sata) počinje prikazivanje pete sezone popularne vampirske serije “Okus krvi”, koja miješa ljubav, napetost, misterij i humor te govori o Sookie, živahnoj konobarici s telepatskim sposobnostima, koju neodoljivo privlači vampir Bill.

U nastavku donosimo brojne zanimljivosti o seriji, likovima i glumcima, a u sljedećem TV Obzoru otkrivamo sve tajne vampira.

l Prva sezona “Okusa krvi” temeljena je uglavnom na prvoj knjizi Charlaine Harris “Mrtvi do mraka”. Naslov svake epizode ujedno je i naslov neke popularne ili kršćanske pjesme.

l Alexander Skarsgard, koji utjelovljuje Erica, Šveđanin je, a on i njegovi podanici u seriji govore švedski. Glumac se prvo prijavio za ulogu Billa.

l Ian Somerhalder prijavio se na audiciju za “Okus krvi”, ali nije izabran. Poslije je postao jedan od glavnih glumaca “Vampirskih dnevnika”.

l Zvijezda “Okusa krvi” Anna Paquin (Sookie), koja je udana za kolegu Stephena Moyera (Bill), priznala je da je biseksualna. Svoju tajnu otkrila je u vrijeme snimanja reklame, pritom iznenadivši prisutne koji nisu znali kako reagirati.

l Ryan Kwanten (Jason) odlučio je da neće ići očevim stopama i baviti se profesionalnim surfanjem, i to nakon neugodnog susreta s morskim psom.

l Vukodlaci su osobe zaražene likantropijom, koja im omogućuje da se pretvaraju u vukove. Podrazumijeva se da vukodlaci progone ili diskriminiraju mjenjolike. Vukodlaci su izuzetno nasilna i neugodna stvorenja, a njihov je ugriz, na neki način, otrovan.

l Mjenjolik može kopirati tijelo druge životinje i pretvoriti se u njezinu identičnu kopiju. Životinja ne mora biti iste ili slične veličine kao mjenjolik. Ipak, mjenjolik ne može poprimiti izgled drugog čovjeka jer je ljudsko tijelo previše kompleksno. U noći punog Mjeseca, mjenjolici imaju potrebu pretvoriti se u životinju i ostaju u tom obliku cijelu noć. Kad mjenjolici poprime oblik neke životinje, odjeća spadne s njih, pa su, nakon što se ponovno vrate u ljudski oblik, potpuno goli.

(nastavak u sljedećem broju)

Piše: Adrian ANDREJEK
Vukodlaci

Vukodlaci imaju višu tjelesnu temperaturu od ljudi. Oči vukodlaka u mraku svijetle sablasno narančasto. Poput ljudi, vukodlaci također jako vole krv vampira. Vukodlaci su snažni i odlučni lovci. Mnogo su snažniji od ljudi, no čini se da su daleko slabiji od iskusnih i starijih vampira.

Što su vaši prijatelji čitali na Glasu