TvObzor
UZ PETU SEZONU SERIJE “OKUS KRVI”

Seksi, strašni i zabavni
Objavljeno 14. rujna, 2012.
Ian Somerhalder prijavio se na audiciju za “Okus krvi”, ali nije izabran. Poslije je postao jedan od glavnih glumaca “Vampirskih dnevnika”

Od petka, 14. rujna, na HBO Hrvatska (u 22 sata) počinje prikazivanje pete sezone popularne vampirske serije “Okus krvi”, koja miješa ljubav, napetost, misterij i humor te govori o Sookie, živahnoj konobarici s telepatskim sposobnostima, koju neodoljivo privlači vampir Bill.

U nastavku donosimo brojne zanimljivosti o seriji, likovima i glumcima, a u sljedećem TV Obzoru otkrivamo sve tajne vampira.

l Prva sezona “Okusa krvi” temeljena je uglavnom na prvoj knjizi Charlaine Harris “Mrtvi do mraka”. Naslov svake epizode ujedno je i naslov neke popularne ili kršćanske pjesme.

l Alexander Skarsgard, koji utjelovljuje Erica, Šveđanin je, a on i njegovi podanici u seriji govore švedski. Glumac se prvo prijavio za ulogu Billa.

l Ian Somerhalder prijavio se na audiciju za “Okus krvi”, ali nije izabran. Poslije je postao jedan od glavnih glumaca “Vampirskih dnevnika”.

l Zvijezda “Okusa krvi” Anna Paquin (Sookie), koja je udana za kolegu Stephena Moyera (Bill), priznala je da je biseksualna. Svoju tajnu otkrila je u vrijeme snimanja reklame, pritom iznenadivši prisutne koji nisu znali kako reagirati.

l Ryan Kwanten (Jason) odlučio je da neće ići očevim stopama i baviti se profesionalnim surfanjem, i to nakon neugodnog susreta s morskim psom.

l Vukodlaci su osobe zaražene likantropijom, koja im omogućuje da se pretvaraju u vukove. Podrazumijeva se da vukodlaci progone ili diskriminiraju mjenjolike. Vukodlaci su izuzetno nasilna i neugodna stvorenja, a njihov je ugriz, na neki način, otrovan.

l Mjenjolik može kopirati tijelo druge životinje i pretvoriti se u njezinu identičnu kopiju. Životinja ne mora biti iste ili slične veličine kao mjenjolik. Ipak, mjenjolik ne može poprimiti izgled drugog čovjeka jer je ljudsko tijelo previše kompleksno. U noći punog Mjeseca, mjenjolici imaju potrebu pretvoriti se u životinju i ostaju u tom obliku cijelu noć. Kad mjenjolici poprime oblik neke životinje, odjeća spadne s njih, pa su, nakon što se ponovno vrate u ljudski oblik, potpuno goli.

(nastavak u sljedećem broju)

Piše: Adrian ANDREJEK
Vukodlaci

Vukodlaci imaju višu tjelesnu temperaturu od ljudi. Oči vukodlaka u mraku svijetle sablasno narančasto. Poput ljudi, vukodlaci također jako vole krv vampira. Vukodlaci su snažni i odlučni lovci. Mnogo su snažniji od ljudi, no čini se da su daleko slabiji od iskusnih i starijih vampira.