Regija
UDRUGA GRAĐANA OSMISLILA ATRAKCIJU ZA CERANCE

Drvena kuća s Korduna u Cerni
Objavljeno 13. rujna, 2012.

CERNA - Kada se nešto jako želi i sve se čini da bi se želja ostvarila, onda posao i uspije. A uspjelo je članovima Udruge građana Kordun Cerna da pod krov stave jednu posebnu drvenu kuću kako bi započeli nešto posve neobično za ovaj slavonski kraj.

- Naša tiha želja bila je postaviti kuću koja će biti svojevrsni spomenik kulture i podsjećati našu djecu kakve su bile kuće na Kordunu. Uspjeli smo, no ovim stavljanjem pod krov kuće, za što nam je pomogla i matična općina Cerna, naše ideje ne prestaju - pojasnio je Ivica Stepić, predsjednik Udruge građana Kordun Cerna.

Dodaje da žele urediti i okolni prostor - sve uz drvenu kuću s Korduna urediti tako da se ondje okuplja što veći broj mještana Cerne.

- Cerna je prepoznatljiva po velikom broju udruga koje surađuju na različitim projektima. Moja je želja da nam dođe i konjogojska udruga kako bi razmotrili ideju oko poligona za konje, što bi, siguran sam, ceranska djeca izvrsno prihvatila - kazao je Stepić.

A da drvena kuća od oko 70 četvornih metara doista plijeni pozornost moglo se vidjeti i na završetku radova, prilikom postavljanja krova. Dolazili su i članovi brojnih drugih udruga, prihvaćali se poslova...

Treba istaknuti da su potporu pružili i članovi Udruge iz SAD-a - na korist i ponos svoga mjesta, svoje Cerne. Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BUDI SE JEDINO BARANJSKO MJESTO NA DUNAVU

Na Zelenom otoku najviše je novih smještajnih kapaciteta

2

TURISTIČKA PONUDA ŽUPANJE POSTALA BOGATIJA

Kuća za odmor “Šokačka lady” otvorena je za goste

3

VINKOVČANI U NOVOM PROJEKTU VRIJEDNOM 10 MILIJUNA KUNA

Za uređenje bivše Opskrbe
u zatvorenu tržnicu iz EU-a
pet milijuna kuna pomoći