Regija
UDRUGA GRAĐANA OSMISLILA ATRAKCIJU ZA CERANCE

Drvena kuća s Korduna u Cerni
Objavljeno 13. rujna, 2012.

CERNA - Kada se nešto jako želi i sve se čini da bi se želja ostvarila, onda posao i uspije. A uspjelo je članovima Udruge građana Kordun Cerna da pod krov stave jednu posebnu drvenu kuću kako bi započeli nešto posve neobično za ovaj slavonski kraj.

- Naša tiha želja bila je postaviti kuću koja će biti svojevrsni spomenik kulture i podsjećati našu djecu kakve su bile kuće na Kordunu. Uspjeli smo, no ovim stavljanjem pod krov kuće, za što nam je pomogla i matična općina Cerna, naše ideje ne prestaju - pojasnio je Ivica Stepić, predsjednik Udruge građana Kordun Cerna.

Dodaje da žele urediti i okolni prostor - sve uz drvenu kuću s Korduna urediti tako da se ondje okuplja što veći broj mještana Cerne.

- Cerna je prepoznatljiva po velikom broju udruga koje surađuju na različitim projektima. Moja je želja da nam dođe i konjogojska udruga kako bi razmotrili ideju oko poligona za konje, što bi, siguran sam, ceranska djeca izvrsno prihvatila - kazao je Stepić.

A da drvena kuća od oko 70 četvornih metara doista plijeni pozornost moglo se vidjeti i na završetku radova, prilikom postavljanja krova. Dolazili su i članovi brojnih drugih udruga, prihvaćali se poslova...

Treba istaknuti da su potporu pružili i članovi Udruge iz SAD-a - na korist i ponos svoga mjesta, svoje Cerne. Z.Knežević

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli