Regija
RUŠILAČKI POHOD VANDALA ĐAKOVAČKIM ULICAMA

Prevrtali koševe, blokirali
cestu, zapjenili fontanu!
Objavljeno 10. rujna, 2012.

ĐAKOVO - Đakovačke ulice proteklog su se vikenda našle na udaru mladih vandala; prevrtali su koševe za smeće, na prometnicu su iznijeli prometni znak, a točku na “i” stavili su ubacivanjem deterdženta u dvije gradske fontane.

- Ovo nije prvi put da je u fontane bačen deterdžent, odnosno sredstvo koje stvara pjenu. Isključili smo pumpe, a fontane smo svakako trebali čistiti jer se nakupila salitra. Na udaru se, međutim, nisu našle samo fontane, duž cijele Ulice Ante Starčevića prevrnuti su koševi za smeće - kaže Dinko Hrehorović, tehnički direktor u gradskom komunalnom poduzeću Univerzal.

Dodaje da je fontane, onome tko je to naumio, lako zapjeniti.

- Dovoljno je u fontane ubaciti deterdžent u maloj vrećici, pumpe to rasprše - kaže Hrehorović.

Vandalsko ponašanje, najvjerojatnije mladih Đakovčana, osudio je i gradonačelnik Zoran Vinković.

- Koševi su se našli na udaru u subotu u noći. Grad je vezano uz koševe i bacanje deterdženta u fontane policiji poslao dopis te prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Policija će pregledati zapise s kamera koje su u funkciji od 0 do 24 i, nadamo se, brzo ući u trag počiniteljima - kazao je gradonačelnik Vinković.

Načelnik Policijske postaje Đakovo Rudolf Kolarić ističe da je policija u svim prijašnjim slučajevima bacanja deterdženta u fontane otkrila počinitelja. Riječ je u pravilu bila o mlađim osobama, između 16 i 17 godina.

- Policija će nakon pronalaska počinitelja podnijeti adekvatne kaznene prijave - najavljuje Kolarić.

Iste noći, neslužbeno doznajemo, sumnja se, ista je “ekipa” u Ulici Eugena Kvaternika, u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora, iz slijepe ulice uzela znak koji je upozoravao na oštećenje na kolniku, odnosno rupu, te ga postavila nasred prometnice, i to na pješačkom prijelazu. U mrklom mraku prava je sreća što nitko od vozača nije izravno udario u znak. Nekolicina vozača obratila se i našem uredu apelirajući da se ovakvom ponašanju hiperaktivne mladeži stane na kraj.

- Što bi se dogodilo da je netko od vozača u tom mraku udario u znak, oštetio automobil ili, ne daj bože, tragično završio. Tko bi tada odgovarao? - pita se Đakovčanin koji nas je upozorio na nemili događaj.

Neslužbeno doznajemo da je policija na tragu počiniteljima, sumnja se na mlađu “ekipu” koja je te noći slavila i pjevala po cijelom gradu. Iza sebe, osim buke, ostavili su i pune ruke posla policiji i djelatnicima Univerzala. Maja Muškić

2008. gol se okupao u fontani

Netom nakon postavljanja fontane kod Malog parka u ožujku 2008. godine na internetskom portalu YouTube osvanula je snimka mladića koji, u društvu dvaju prijatelja, gol skače u fontanu i njome trči. Riječ je bila o amaterskoj snimci snimljenoj mobitelom, a nazvana je “Pijano stanje 2”. Bio je to iznimno hladan ožujak.

Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

Najčitanije iz rubrike