Osijek
NOVA INVESTICIJA

Cammeo otvara call centar, kreće zapošljavanje
Objavljeno 10. rujna, 2012.
Iz Osijeka će se upravljati vozilima u svim gradovima u kojima Cammeo vozi putnike.

Vezani članci

DISPEČERI IZ OSIJEKA NAVODIT ĆE TAKSISTE PO CIJELOJ RH

Taxi Cammeo seli u Osijek i zapošljava još sedamdeset osoba

Tvrtka taxi Cammeo u završnoj je fazi priprema za centralizaciju telefonista koji će iz Osijeka upravljati vozilima u svim gradovima u kojima Cammeo vozi putnike.

Riječ je o kompletnoj modernizaciji i informatizaciji sustava te uvođenju novog računalnog programa koji je posebno razvijen za taksi-prijevoz. Vozila će se dodatno opremiti tabletima, a moderan računalni program sam će odlučivati koje se vozilo nalazi na najboljem mjestu za odlazak po određenog putnika. “Drago mi je što smo se izborili da centar bude upravo u Osijeku kako bi širenje i investicije Cammea rezultiralo zapošljavanjem na istoku Hrvatske, gdje je gospodarska situacija najteža. Naši telefonisti već su preuzeli pozive iz Pule. Tijekom listopada i studenoga planiramo prebaciti i pozive iz Rijeke, a iduće godine u osječki call centar stizat će i pozivi iz Zagreba”, objašnjava Klaudio Klajn, tehnički direktor taxi Cammea. Tako će se u Osijeku otvoriti nekoliko desetaka novih radnih mjesta, a u Cammeu predviđaju da će u Osijeku zapošljavati 100 djelatnika. U ovom trenutku taxi Cammeo zapošljava 700 ljudi, većinu u Zagrebu, gdje je zaposleno 400 vozača. “U planu je uvođenje naših usluga i u Splitu i Varaždinu, već se nabavljaju i opremaju vozila, a radi se o 300 novih automobila. Svi vozači dobivat će upute iz call centra u Osijeku pa ćemo se preseliti u novi prostor, jer nam je u postojećim prostorijama u Kašićevoj već sada tijesno. Javili smo se na natječaj za gradski prostor i dali najbolju ponudu, te sada čekamo žalbeni rok i finalizaciju dogovora te preseljenje. Vjerujem kako ćemo od sredine listopada raditi u novim prostorijama, a otvaranjem posla u Splitu i Varaždinu ukupan broj djelatnika Cammea trebao bi porasti na 1.000”, rekao je Klajn.

Ivan SEKOL
Brže i učinkovitije

Najnoviji računalni sustav razvijen je upravo za Cammeo, ali je primjenjiv i za sve druge taksi-prijevoznike. U Cammeu tako namjeravaju, nakon završnog “dotjerivanja” sustava, svoje rješenje ponuditi i drugim taksi-prijevoznicima u susjednim zemljama. Sustav vozače automatski navodi na najkraću rutu do putnika, odnosno njegove željene destinacije, te tako značajno ubrzava i olakšava posao vozačima.

Možda ste propustili...

KAD SE MALE RUKE SLOŽE - SVE SE MOŽE

Stambeni kontejner za baku Koviljku je stigao

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature