Mozaik
KONCERTNA JESEN: ZANIMLJIVA GLAZBENA GOSTOVANJA

U Osijek stižu Goribor,
Thompson, Gibonni...
Objavljeno 5. rujna, 2012.
Thompson i Gibonni pjevat će u humanitarne svrhe, a Goribor neće naplaćivati ulaznice

Vezani članci

ZDRAVKO ČOLIĆ NASTUPA U SLAVONSKOM BRODU

Sklon sam nekom osobnom hedonizmu

Premda je ukupan broj glazbenih događanja, ponajviše zbog gospodarske krize, znatno opao u posljednje vrijeme, početak koncertne jeseni u Osijeku ipak će, prema trenutačno dostupnim informacijama, biti prilično zanimljiv.

Sezonu većih koncerata otvara na ovim prostorima popularni srpski bend Goribor, koji će u petak, 7. rujna, s početkom u 21 sat zasvirati na velikoj terasi kluba Bastion. Bend koji mnogi smatraju jednim od najoriginalnijih glazbenih sastava s područja ex YU, stiže u Osijek ponovno nakon kraja siječnja, kada je već promovirao novi album, zanimljiva naziva, "Evo je banja". Zanimljivo je što će Osječani vođu Aleksandra Stojkovića, pjevača i tekstopisca, te ostale članove moći pogledati i poslušati – besplatno, a Goribor stiže u sklopu turneje, u suradnji sa svojom izdavačkom kućom Dancing Bear.

Ulaznicu po cijeni od 80 kuna morat će platiti oni koji 16. rujna u sportsko-nastavnoj dvorani Gradski vrt žele biti nazočni velikom humanitarnom koncertu čija je najveća zvijezda Marko Perković Thompson, a glavni organizator Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata s ciljem izgradnje Doma ratnika u Vukovaru. Ona je u organizaciju uključila i Udrugu djece nestalih i poginulih hrvatskih branitelja te UHDDR iz Osijeka. Osim Thompsona na koncertu će nastupiti još niz izvođača iz različitih krajeva Hrvatske: Ženska klapa Ankora iz Podstrane, mlada osječka pjevačica Mia Kordić, zatim pjevači Tomislav Šustić (Vinkovci) i Branko Čulić (Vukovar), tamburaški sastav Dunavska čežnja (Bapska-Ilok) te zagrebački gudači Mia Belić (violina), Petra Bratković (violina) i Martin Bratković (violončelo), kao i guslar Mile Krajina. Pokrovitelji su Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Osječka pivovara i gradska tvrtka Športski objekti.

Šuška se o još nekoliko zanimljivih jesenskih osječkih koncerata, poput onoga skupine Magazin, ali trenutačno je poznato da će se 20. listopada u sportskoj dvorani Zrinjevac održati humanitarni koncert na kojemu će nastupiti zagrebačka skupina Adastra, sve popularniji slavonski glazbenik Erian i, kao poseban gost i najveća zvijezda, Zlatan Stipišić Gibonni. Cijena ulaznice je 50 kuna u pretprodaji i 60 kuna na dan koncerta, a mjesta prodaje bit će objavljena naknadno. Sav novac prikupljen od koncerta namijenjen je za kupnju bazenskog vozila za osobe s invaliditetom.

Tomislav LEVAK
Čola u subotu u Brodu

Veliku glazbenu zvijezdu u subotu, 8. rujna, ugostit će i Slavonski Brod. Naime, Zdravko Čolić, u organizaciji Agencije Koncert, te će večeri nastupiti na brodskoj Tvrđavi. Cijena ulaznice trenutačno je 130 kuna, a na sam dan koncerta bit će 150 kuna. Više o samom koncertu popularnog Čole može se doznati na stranici www.koncert.hr i Facebook stranici "Zdravko Čolić u Slavonskom Brodu".

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike