Ekonomija
OSJEČKA TVRTKA ZA ODRŽAVANJE CESTA OBOGATILA VOZNI PARK

U nova vozila i strojeve Cesting uložio čak sedam milijuna kuna
Objavljeno 1. rujna, 2012.
Rad novih kosilica predstavljen na cesti uz Kopački rit

OSIJEK - Tvrtka Cesting d.o.o. Osijek i ove je godine uložila značajna financijska sredstva, ukupno sedam milijuna kuna, u nabavu novih vozila i strojeva namijenjenih redovitom održavanju 2.900 kilometara javnih cesta na području Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dijelom Virovitičko-podravske županije. Upravo je kupila tri nova snažna traktora John Deere od njihova generalnog uvoznika Novocommercea d.o.o Osijek te ih opremila novim sedammetarskim kranskim rotacijskim kosilicama na tržištu Europske unije sve cijenjenijeg hrvatskog proizvođača Rasco d.o.o. Kalinovac, a jedan i prednjom rotacijskom kosilicom talijanske tvrte Seppi, ukupne vrijednosti 5,4 milijuna kuna. S tim strojevima Cesting sada ima impozantan vozni i strojni park - 136 registriranih vozila za redovito održavanje državnih, županijskih i lokalnih cesta te još 30 strojeva i vozila (finišera, valjaka i sl.) koji se ne registriraju.

Jučer je uprava tvrtke na cesti u Parku prirode Kopački rit prezentirala rad i mogućnosti novih strojeva i opreme svojim investitorima (Hrvatskim cestama i županijskim upravama za ceste), cestovnim inspektorima, predstavnicima Grada Osijeka i županija te prometnoj policiji. Iskusni Cestingovi vozači Dragutin Kerovec, Damir Šencaj i Drago Vučina vješto su prikazali iznimne mogućnosti novih strojeva i zadivili prisutne.

- I na taj način našim građanima, poslovnim partnerima i naručiteljima radova pokazujemo da ulažemo velika financijska sredstva u mehanizaciju i ljude te vodimo računa o našim preuzetim obvezama i stalno postajemo sve učinkovitiji - istaknuo je Marko Bagarić, direktor Cestinga. Pritom je dodao da će do kraja godine tvrtki biti isporučena i dodatna oprema za zimsku službu - dva nova kamiona marke Mercedes s rotacijskim posipačima i ralicama, vrijednosti dva milijuna kuna.

Osječki Cesting trenutačno zapošljava 294 djelatnika. Slično prošloj, i za ovu godinu planira prihod od oko 100 milijuna te dobit od oko tri milijuna kuna. Tvrtka, uz poslove na ljetnom i zimskom održavanju cesta, širi svoju djelatnost i u područje vodoprivrede, oprema se za održavanje kanala za navodnjavanje, a ishodila je i šumarsku licencu te zaposlila potreban stručni kadar kako bi mogla sudjelovati i na natječajima HEP-a za poslove krčenja od grmlja i drugog raslinja na trasama njihovih dalekovoda.

Nikola VUKADINOVIĆ
VEĆ PRIPREMLJENI ZA ZIMU

U Cestingu, premda je još ljeto, već su odavno počeli intenzivne pripreme za zimsku službu. S dodatnim vozilima koja će uskoro stići tvrtka će imati ukupno 67 različitih vozila za zimsko održavanje cesta. U ovom trenutku, što se tiče posipala, u deset skladišta u sve tri županije na kojima održava ceste, Cesting već raspolaže velikim količinama soli ali i kalcijeva klorida, kojim se koristi pri iznimno niskim temperaturama. “I ove godine, bez obzira na moguću oštrinu zime i količine snijega, moći ćemo obaviti sve ono što se od nas i zahtijeva, dakle održati punu i stalnu prohodnost svih cesta čije nam je održavanje povjereno”, poručio je Bagarić.

Iskusni vozači Kerovec, Šencaj i Vučina prikazali su iznimne mogućnosti novih strojeva

Možda ste propustili...

VEĆINA WEB-STRANICA NAJVEĆIH HRVATSKIH KOMPANIJA ENERGETSKI JE NEODRŽIVA

Internet je četvrti najveći zagađivač okoliša u svijetu

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

Najčitanije iz rubrike